Savon valtias Jukurit kuumensi Tommi Miettisen katsomoon

Jukurien 22-vuotias maalivahti Oskari Salminen arvioi, että joukkue oli lauantaina parempi läpi pelin. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Mikkelin Jukurit on ollut kuopiolaista KalPaa parempi jääkiekkoliigan keskinäisissä kohtaamisissa ensimmäisellä liigakaudellaan 2016–17 ja tänä talvena. Jukurit löi heimoveljensä jo kauden viidennen kerran, kun Kalevankankaalla juhlittiin lauantaina kotivoittoa maalein 4–1.

Nykymenolla saattaa käydä niin, että KalPan edellä sarjassa viimeksi Mestiksen mestarina 2002–03 ollut Jukurit tyrkkäisi kuopiolaiset myös koko kaudella Savon parhaan kiekkojoukkueen jalustalta. Jukurit on jäänyt kymmenen viime pelinsä aikana vain kerran ilman pisteitä.

– Saimme käännettyä viikonloppuna kolmen tappion putken positiiviseksi. KalPa oli perjantaina parempi toisessa ja kolmannessa erässä, mutta tänään olimme parempi joukkue läpi pelin, Jukurien 22-vuotias maalivahti Oskari Salminen kuittasi.

Jukurien sankareita olivat Kouvolasta Mikkeliin siirtyneet laitahyökkääjä Markus Oden (1+1) ja 22 kiekkoa torjunut Salminen. Läpimurtokautta pelaava Oden, 20, on koonnut 19 ottelussa 5+3 tehopistettä.

Pudotuspeliviivan alle hyytyneen KalPan vastuuvalmentaja Tommi Miettinen paiskoi päätöserässä vaihtoluukkua ansaiten komennuksen katsomon puolelle. KooKoo teki päätöserän maalin Miettisen ottaman jäähyn aikana.

– Tulos ei ollut avauserässä näköisemme. Pelin rytmi karkasi meiltä siinä vaiheessa, KalPan apuvalmentaja Sami Tervonen kuvaili.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka