Herolan paras hyppy hävisi taivaan tuuliin – yhdistetyn mäki peruttiin tuuliolojen takia

MM-mitalisti Ilkka Herolan hyvä kilpailuhyppy Rukan kolmannessa maailmancupin kilpailussa meni sunnuntaina hukkaan. Herola venytti viikonvaihteen parhaalla suorituksellaan ilmalennon 130,5 metriin, mutta hän sai iloita siitä vain hetken. Mäkikilpailu peruttiin tuuliolojen takia.

Herolan 130 metrin ylitys vaihtui torstain varakilpailun 127,5-metriseen. Sen perusteella hän pääsee hiihtoon 19:ntenä vajaan kahden minuutin päässä kärjestä.

Herolan perinteisen huono tuuri alkaa olla sitä luokkaa, että hän voisi anoa Kansainväliseltä hiihtoliitolta siitä kompensaatioita kuten muut saavat hyppyrimäen tuulten perusteella.

Leevi Mutrulle kävi tosin vielä kurjemmin. Hän pääsi keskeytetyllä kilpailukierroksella 115 metriin ja varakilpailussa vain 101 metriin, joten häneltä meni koko kilpailu täysin pilalle.

Tarjolla saksalaista vuorovetoa

Hiihto-osuus alkaa kello 16.05, jos parissa kymmenessä asteessa paukkuva pakkanen sallii. Kärkipaikalta starttaa itävaltalainen maailmanmestari Johannes Lamparter, joka saa sekuntien päässä jäljilleen joukkuetoverinsa Mario Seidlin ja maailmancupia viime vuodet hallinneen Norjan Jarl Magnus Riiberin.

Kärkikamppailuun ovat tunkemassa hiihtovoimallaan ainakin Norjan Jens Lurås Oftebro, Saksan Eric Frenzel ja Norjan Jörgen Graabak.

Vauhdikasta nousua voi odottaa myös Saksan Johannes Rydzekiltä ja Herolalta, jos kaksikko pääsee sopuun vuorovedosta samoihin aikoihin matkaan lähtevien saksalaisten Vinzenz Geigerin ja Julian Schmidin kanssa. Rydzekin ero kärkeen on 1.52 ja Herolan 1.56.

Järjestäjät toivoivat hieman lauhempaa iltapäiväksi.

– Hiihdosta tulee aika brutaalia hommaa, mutta pakko lähteä matkaan, jos kisataan, Herola kommentoi mäen jälkeen pakkastilannetta.

– Täytyy laittaa vällyä kisaan.

Herola sijoittui viime vuonna Rukan kolmannessa maailmancupissa kymmenenneksi, mikä on hänen paras saavutuksensa perinteisissä Kuusamon talvikisoissa.

Etusivulla nyt

Mainos: Länsi-Savo

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka