Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvärisen korvat pysyivät päässä – yllätyksiä jatkaneen Lindholmin "muna meinasi jäätyä", mutta hienot hiihdot toivat paikan seuraavaankin maailmancupiin

Miesten 15 kilometrin takaa-ajoon uskaltautuneet suomalaiset saapuivat pakkasessa maaliin varsin hyväntuulisina, kun maastohiihdon maailmancupin pisteitä jaettiin sunnuntaina Rukalla.

Lauantaina 15 kilometrin perinteisen voittanut Iivo Niskanen jätti vapaan kilpailun väliin, mutta Remi Lindholmin ja Perttu Hyvärisen hiihto ja huumori riittivät maailmancupin pisteille. Lindholm oli 20:s uransa parhaalla maailmancupin sijoituksella.

– Pikkaisen oli kylmä, mutta tämä on talviurheilua. Muna meinasi jäätyä. Hiihtoasun alla oli kerrasto ja bokserit, Lindholm sanoi suomen- ja ruotsinkielisten kysymysten ristipaineessa.

Niskasen lisäksi norjalaiset jättivät kisan väliin, mutta Lindholm ei antanut sen häiritä. Pisteet maistuivat lauantain 26. sijan jatkoksi.

– Aika yhtä hyvälle tuntuvat molemmat sijoitukset. Tänään oli sikäli mukavampi hiihtää, kun hiihdimme vapaata.

Kutsuja maailmancupiin saattaa tulla jatkossakin, kun hiihto sujui Rukalla nähdyllä tavalla. Seuraavana viikonloppuna pisteistä kisataan Lillehammerissa, mutta Lindholm odottaa vielä matkalippuaan.

– Kiva lähteä jatkamaan kisoja, mutta pitää sopia, mihin jatkan matkaa.

Hakolan vamma ei ollut pelätyn paha

Päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen Lindholmin ja muidenkin nuorten onnistumisiin viikonlopun aikana. Milloin valinnat Lillehammeriin tehdään?

– Asioista keskusteltiin jo eilisen kilpailun jälkeen ja jatketaan tänään viimeisen palaverin merkeissä. Nuoria nostetaan mukaan. Remi on mukana maailmancupissa ja lähtee Lillehammeriin, Pasanen vastasi STT:n kysymykseen.

Lauantaina kylkiluunsa kaatumisessa murtaneen Ristomatti Hakolan tilanne veti mieltä matalaksi, mutta Pasasella oli hyvääkin kerrottavaa.

– Vamma ei ole niin paha kuin aluksi luulimme. Näyttää olevan vähän pienempi murtuma. Vaikea arvioida toipumisajan pituutta tarkkaan, mutta hän pääsee tekemään jotain korvaavaa harjoittelua jo huomenna (maanantaina).

"Iivo huikkasi tsemppiä"

Hyvärinen suksi vapaalla 22:nneksi. Hän oli lauantaina 28:s, joten jälleen mukaan tarttui pisteitä, vaikka lukuisten poisjääntien myötä sunnuntain kilpailuissa oli rääppiäisten makua.

– Nätti keli. Ei tuntunut niin kylmälle kuin eilen, Hyvärinen tuumi.

Hän saapui haastattelualueelle siniset teipit korvissa. Lauantaina hänen pipo- ja tuubihuivivirityksensä nousi ylös heti kilpailun alussa, joten korvat kirvelivät illalla paleltumisen takia.

– Korvat pysyivät mukana. Lähdin liikkeelle sillä mielellä, että keskeytän, jos hiihtäminen tuntuu pahalle.

– En voi olla tyytyväinen hiihtooni, mutta latu oli suht nopea tällaisen pakkasen kilpailuksi.

Parinkymmenen asteen pakkanen ei pelottanut venäläisiä, jotka Aleksandr Bolshunovin johdolla hiihtivät nelosvoiton. Niskanen olisi päässyt ladulle ensimmäisenä, mutta kertoi poisjäännistään joukkuetovereille.

– Iivo huikkasi, että tsemppiä kilpailuun, Hyvärinen avasi kaverinsa ratkaisua.

- - - - - -

Uutista on korjattu klo 17.04. Lindholmin lauantain sijoitus oli 26, ei 25.