Tiistai toi huonoja uutisia Aatu Rädylle – Jukuri-hyökkääjä putosi pois nuorten MM-joukkueesta

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen pakotettiin käyttämään pyyhekumia.

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen painotti viime viikolla, ettei halua lennättää yhtään pelaajaa pois Kanadasta jouluaattona. Hän viittasi siihen, että tapaninpäivänä käynnistyviin MM-kilpailuihin lentää kisajoukkue eikä MM-leirin päätteeksi pudotettaisi pelaajia takavuosien tavoin.

Tiistaina Pennasella ja GM Kimmo Oikarisella oli huonoja uutisia, kun Vantaalla vain tunteja aiemmin kokoontunut maajoukkue järjesti mediatilaisuuden etäyhteydellä. Nimilistasta piti kumittaa Jukurien hyökkääjä Aatu Räty ja Ässien puolustaja Rami Määttä. Tilalle nostettiin SaiPan hyökkääjä Roni Karvinen ja Ilveksen puolustaja Karri Aho.

– Hyvä ohje elämään ja pätee myös valmentamiseen. Tee suunnitelmia, mutta tee niitä lyijykynällä, älä mustekynällä. Se tuo elämään ja valmentamiseen joustavuutta ja antaa mahdollisuuden suhtautua muutoksiin avoimin mielin. On ollut paljon liikkuvia osia, mutta se kuuluu valmentamiseen ja tähän ajanjaksoon elämässä, Pennanen asetti asioita mittasuhteisiin.

Poisjääntien taustalla on liigajoukkueiden karanteenit. Oikarinen painotti, ettei hänellä ole oikeutta avata yksittäisten henkilöiden terveydentiloja, mutta Ässien suunnalta kuului hyvääkin.

–  Aleksi Heimosalmi tulee pelaamaan kisoissa, koska hän on vähän aikaa sitten ollut taudin mukana ja välttää karanteenin.

Puolustaja kuvaili koronasairastamisensa olleen yllättävän lievä eikä kuumekaan kiusannut päivää pidempään.

Hyvä ohje elämään ja pätee myös valmentamiseen. Tee suunnitelmia, mutta tee niitä lyijykynällä.

Antti Pennanen

– Muuten oli pieniä flunssaoireita, ja selvisin tosi helpolla. Hyvä fiilis, että selvisin tällä tavalla ja pääsen lähtemään kisoihin.

Pennasen mukaan Suomi ei kaadu yhden pelaajan mukana eikä yksi pelaaja olisi voinut johtaa joukkuetta yksin menestykseenkään.

– Tiedämme, että meillä on hyviä pelaajia, ja vaihtoehtoja löytyy, Pennanen sanoi, mutta myönsi muutosten aiheuttavan pähkäiltävää valmennukselle.

Rädyn poisjäänti kirpaisee joukkuetta, mutta kaikkein eniten pelaajaa. Räty pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa jo kaksi vuotta sitten kaksi vuotta ali-ikäisenä, mutta ei mahtunut joukkueeseen vuosi sitten. Tällä kaudella hän on tehnyt väkevän paluun, ollut maajoukkueen tehomies ja saanut liigauransa lentoon siirryttyään Kärpistä Jukureihin.

– Hän on ollut meille erittäin hyvä pelaaja ja pelannut hyvin myös Liigassa, Pennanen sanoi.

Nuoret Leijonat aloittaa keskiviikkona matkan Reykjavikin kautta Kanadaan ja joutuu määränpäässä kahdeksi päiväksi hotellihuonekaranteeniin. Sen jälkeen edessä on parit jääharjoitukset ennen harjoitusotteluita Slovakiaa ja Yhdysvaltoja vastaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka