Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samuli Hölttä siirtyy Jiposta MP:n puolustukseen

Viime kaudella Jipossa Ykköstä pelannut Hölttä on MP:n ensimmäinen uusi pelaajasopimus.

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt ensimmäisen uuden pelisopimuksen, kun viime perjantaina MP:n toisena topparina Go on cupin välierässä Tampereen Ilvestä vastaan pelannut Samuli Hölttä on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen.

Viime kauden isokokoinen 22-vuotias toppari pelasi Jipon riveissä 24 ottelua Ykkösessä. Hölttä on fyysisestä väännöstä pitävä ja pallovarma toppari, joka uskoo kovan työnteon kantavan hedelmää. Nyt hän haluaa ottaa seuraavan askeleen urallaan MP:n riveissä Ykkösessä.

– Olen aina tykännyt ajatella, että jos haluan päästä eteenpäin uralla, niin täytyy olla kaksi kertaa parempi kuin kaikki muut ja treenata neljä kertaa kovemmin ja laadukkaammin. Tätä samaa lähden myös toteuttamaan täällä MP:n riveissä ja tavoitteenani on omalla toiminnallani tuoda laatua ja vaatimustasoa treeneihin ja sitä kautta peleihin, kertoo Hölttä MP:n tiedotteessa.

Hölttä kertoo tavoitteekseen olla ensi kaudella Ykkösen paras toppari ja sitä kautta mahdollisuuden nousta pelaamaan Veikkausliigaan kaudeksi 2023.

– Viime viikon ajan testillä ollessani sain jo kuvaa toiminnan tasosta Mikkelissä ja päällisin puolin jäi hyvät fiilikset niin valmennustiimistä kuin ympäristöstäkin. Odotan kyllä innolla yhteistyötä Pasojan Juhan kanssa, sillä uskon häneltä löytyvän oman pelaajataustansa vuoksi paljon hyviä ohjeita topparina työskentelyyn. Vaikka olen pallonhallinnan kanssa hyvällä tasolla, niin pallollisia ratkaisuja täytyy saada vieläkin paremmaksi, ja esimerkiksi tähän Juhalla oli jo visioita, kuinka sitä lähdetään kehittämään.

MP:n päävalmentaja Pasoja on vakuuttunut Höltän osaamisesta ja asenteesta. Hän kuvailee Hölttää vahvaksi jässikäksi, joka on myös valmis panostamaan uraansa.

– Hän pelasi viime kaudella Jipossa ja onnistui meidän mielestämme siellä hyvin. Samuli tekee puolustussuuntaan hyviä ratkaisuja, puolustaa boksia vahvasti sekä sijoittuu oikein vaara-alueilla. Hänen pallollinen tekemisensä on ok-tasolla, ja jotta Samuli pääsee omiin tavoitteisiin, niin pallollisen pelin kehittäminen on yksi pääteemoista talvelle.