Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiskaksikko kohtaa itävaltalaisvastukset mäkiviikon avauksessa

Niko Kytösaho ja Antti Aalto raivasivat tiensä Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisaan Oberstdorfissa. Kytösaho oli vaikeissa olosuhteissa kisatun karsinnan 38:s ja Aalto 40:s. Kilpailu hypätään keskiviikkona.

Kytösaho hyppäsi HS137-mäessä 112 metriä ja Aalto 113 metriä. Oberstdorfin kisan avauskierroksen "kaksintaistelussa" nähdään Suomi–Itävalta-kohtaamiset, sillä Kytösaho hyppää Daniel Tschofenigia vastaan ja Aalto kohtaa Daniel Huberin.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli erityisen tyytyväinen Aallon päivään. Aallolla on takanaan vaikea syksy (maailmancupissa vain Rukalla yksi kisa), eikä mäkiviikon painekattilaan ole helppo lähteä paremmistakaan lähtökohdista.

– Treeni oli katastrofi, mutta kisassa päivän paras. Hyvä juttu, ja toivottavasti tärkeä onnistuminen ja askel parempaan suuntaan. Ei kuitenkaan kiirehditä tulosten kanssa, Väätäinen mietti puhelimitse Oberstdorfista.

Maajoukkueessa koronatartunta

Maajoukkueelle jobinpostia tiistaina toi valmentaja ja pukuteknikko Frederic Zozilla todettu koronatartunta. Zoz on eristetty muusta joukkueesta Saksan terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Hän ei kärsi koronaoireista pieniä flunssaoireita lukuun ottamatta.

Sivuun joukkueesta joutui altistumisen myötä myös suksihuoltoon kuuluva henkilö.

– Frederic tuli eilen (maanantaina) Italiasta yksin, ja onneksi meni niin myöhään (ettei altistumisia tullut muita). Frederic on poissa tämän mäkiviikon, sillä siisti. Onhan tämä meille iso asia, ei meillä ole isojen maiden resursseja. Mutta ei tälle mitään voi, ei auta kuin toimia sen mukaan mitä tulee, Väätäinen sanoi.

Resursseja ei ehkä ole, mutta mäkihyppyperheessä on kuitenkin apua tarolla.

– Muista organisaatioista saa apua, jos pukujen tai suksien kanssa tulee pulmia. Toista ei jätetä pulaan, Väätäinen kiitteli ja kertoi myös, että mahdollisesti "pikahälytyksellä Keski-Euroopasta saadaan joku mukaan" auttamaan joukkuetta.