Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aatu Rädyllä voitokas paluu Ouluun, poimi kiekon talteen Jukurien tuoreelle vahvistukselle

Pikkuveli Aatu, 19, sanoi viimeisen sanan, kun Rädyn veljekset pelasivat ensimmäistä kertaa vastakkain miesten jääkiekkoliigassa. Isoveli Aku Rädyn, 20, Kärpät joutui taipumaan Jukureille 1–2 tiistaina Oulussa.

– Tuntui tosi hyvältä, vaikka hallissa ei katsojia ollutkaan. Oli mahtava pelata, ja kolmen vieraspisteen jälkeen on huippufiilikset, ja vielä vanhaa joukkuetta vastaan niin vielä mukavampaa, Aatu Räty kertoi.

Vieraiden 0–1-maalissa Aatu Räty laukoi ranteella, ja Jukurien tuore venäläisvahvistus Kirill Maksimov ohjasi kiekon ohi maanmiehensä Stanislav Galimovin. Räty kävi poimimassa kiekon talteen Maksimoville.

Rädylle onnistuminen maistui, sillä häneltä jäi koronakaranteenin takia väliin käynnissä olevat alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

Kummankin veljeksen meno on ollut vahvaa Aatu Rädyn siirryttyä Kärpistä Jukureihin loka-marraskuun vaihteessa. Aatu on pelannut uudessa joukkueessaan yli piste per peli -tahdilla. Aku on iskenyt veljensä lähdön jälkeen seitsemän osumaa ja noussut Kärppien toiseksi parhaaksi maalintekijäksi.

– Loukkaantumisten ja maajoukkuehommien takia Aku on saanut enemmän roolia ja vakiinnuttanut hyvin paikkansa. Akulla on hyvä laukaus, ja sillä hän on päässyt tekemään maaleja, Aatu Räty kehui isoveljeään.

Illan ottelu oli Kärppien Aku Rädylle uran sadas liigapeli. Hän jäi ylivoimavastuustaan huolimatta ilman tehopisteitä.

Jukurit iski tyhjään maaliin 0–2-osuman, mutta Kärpät pääsi vielä kaventamaan Petrus Palmun käytösrangaistuksen aikana.

– Siinä oli tuomareitten kanssa erimielisyyttä edellisestä tilanteesta. Tyhmä jäähy sinänsä, että annoin vielä vastustajalle mahdollisuuden, Palmu soimasi itseään.