Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain ylivoima yllätti Kerttu Niskasen valmentajapuolison – Juho Mikkonen kehui Lenzerheiden voittohiihdon yhdeksi uran parhaista

Valmentajapuoliso Juho Mikkonen ihastui Tour de Skillä Kerttu Niskasen hiihtoon kuten kaikki keskiviikon kymppiä seuranneet. Pieni ero tv-katsojiin tuli siitä, että Mikkonen osasi odottaa huippusuoritusta.

SIlti voitto ja varsinkin ylivoima yllättivät hieman myös valmentajan.

– Voitto oli pieni yllätys, mutta ei iso. Mutta iso plussa tuli siitä, että Kerttu pystyi ottamaan voiton niin ylivoimaisesti, puhelimitse Tourilta tavoitettu Mikkonen arvioi torstaina edellispäivän kilpailua.

Niskanen kiihdytti muilta karkuun kilpailun jälkipuoliskolla todella ankaralla rytmillä. Se oli kaikilla mittareilla huippusuoritus, minkä myös Mikkonen vahvisti.

– Oli se varmasti yksi Kertun uran parhaista hiihdoista. Sitä en osaa sanoa, oliko paras, Mikkonen totesi.

– Hän ratkaisi kilpailun siihen, että pystyi tulemaan viimeisen kolmosen kovempaa kuin muut. Kerttu pystyi lyömään kahteen viimeiseen nousuun mielestäni ihan eri tahilla kuin muut. Hän on jatkossakin korkeilla sijoilla, jos pystyy vetämään tuollaisia vetoja.

Aattona hankala kilpailu

Niskanen johtaa Lenzerheiden sprintin ja perinteisen kympin jälkeen Tourin kokonaiskilpailua 29 sekunnilla.

Uudenvuoden aattona perjantaina kiertue jatkuu Oberstdorfissa vapaan hiihtotavan kympillä, joka hiihdetään yhteislähtönä. Mikkonen ja Niskanen ovat kaavailleet kilpailuun puolustustaktiikkaa.

– Tästä on hyvä jatkaa, mutta sanoisin, että se on Kertulle lähtökohtaisesti Tourin toiseksi heikoin kilpailu, Mikkonen ennakoi Oberin kymppiä.

– Se hiihdetään suhteellisen helpolla reitillä ja se on aina ollut melkoinen miekkailukilpailua. Mutta toivotaan, että aikaerot pysyvät maltillisina. Yritetään vain minimoida aikaero kärkeen.

Uudenvuoden päivänä Oberstdorfissa hiihdetään sprintti perinteisellä. Koko kiertueen ratkaisuksi Mikkonen veikkaa Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan yhteislähtönä hiihdettävää kymppiä 3. tammikuuta.

– Perinteisen sprintissä pitää onnistua, mutta siinä Kerttu on varmempi suorittaja kuin vapaan sprintissä, joten uskon, että hän suoriutuu siitä kohtuudella, Mikkonen laskeskeli.

– Fiemmessä on sitten tärkeä kympin massalähtö. Siitä pitää tietenkin lähteä hakemaan hyvää tulosta, sillä se määrittää aika pitkälle kokonaistilanteen.

Loppunousu tuskin ratkaisee

Tourin leimallisin kilpailu on päätösetappi eli Val di Fiemmen loppunousu, mutta Mikkonen ei odota siinä enää dramaattista käännettä.

– En usko, että loppunousussa tulee naisten puolella mitään maagisen isoja eroja, Mikkonen arvioi.

Yhdysvaltain Jessie Diggins on Tourin kokonaistilanteessa toisena ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa ja Ruotsin Ebba Anderssonia. Krista Pärmäkoski on viidentenä 51 sekunnin päässä Niskasesta.