Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Matintalo hurjasteli Oberin sprintissä kolmanneksi ja Kerttu Niskanen jatkaa Touria kakkostilalla

Johanna Matintalo kamppaili uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen Tour de Ski -maastohiihtokiertueen perinteisen hiihtotavan sprintissä Saksan Oberstdorfissa. Matintalo oli kilpailussa Venäjän Natalia Neprjajevan ja Ruotsin Johanna Hagströmin jälkeen kolmas.

– Rukan sprintissä tuli ensimmäinen finaalipaikka, mutta on aika paljon kivempaa sijoittua kolmanneksi kuin neljänneksi, Matintalo iloitsi Viaplay Sportin haastattelussa.

– Olen tosi tyytyväinen, kun pystyin puolustamaan loppusuoralla kolmospaikkaani, vaikka vastassa oli aika kovia sprinttinaisia. Taikka aika kova taidan olla minäkin, kun nyt tuli tällainen sijoitus.

Sprintin välierissä karsiutunut Kerttu Niskanen lähtee kiertueen viimeisiin kilpailuihin Italian Val di Fiemmessä kokonaiskilpailun toiselta tilalta. Neprjajeva nousi Oberstdorfin sprintin voitolla kiertueen kärkeen.

Neprjajevan ja Niskasen ero on 34 sekuntia.

– Ihan ok, kun sprintistä tuli välieräpaikka kumminkin, Niskanen sanoi tunnelmistaan.

Yhdysvaltain Jessie Diggins kaatui sprintin puolivälierissä ja tipahti kokonaiskilpailun kärkipaikalta kolmanneksi. Hän on 38 sekunnin päässä Neprjajevasta.

Naiset hyvissä asemissa

Puolivälieriin sprintissä jäänyt Krista Pärmäkoski on Tourin kokonaistilanteessa seitsemäntenä ja Matintalo yhdeksäntenä.

Paikkaansa Suomen olympiajoukkueessa varmisteleva Anne Kyllönen jatkaa kiertuetta 15:nneltä sijalta. Hän ylsi sprintissä välieriin.

Kiertue jatkuu perinteisen hiihtotavan yhteislähdöin. Naiset hiihtävät kympin ja miehet 15 kilometriä, ja asiantuntijat pitävät juuri maanantain yhteislähtöä kokonaiskilpailun kannalta ratkaisevana.

– Mukava päästä hiihtämään perinteisellä normaalimatkaa, vaikkei yhteislähtö olekaan minulle kaikkein mieluisin kilpailumuoto. Toivottavasti siitä tulee hyvä tulos, Niskanen ennakoi seuraavaa starttia.

Iivo Niskanen odottaa normaalimatkoja

Iivo Niskanen selviytyi sprintissä erävaiheeseen, mutta karsiutui jatkosta puolivälierissä. Niskasen sijoitus oli 20:s ja hän on Tourin kokonaiskilpailussa kuudentena kaksi minuuttia 25 sekuntia kilpailua johtavasta Norjan Johannes Hösflot Kläbosta jääneenä.

Niskanen jäi aika-ajossa sijalle 29 ja joutui sen takia vaikeaan erään pudotushiihdoissa. Erässä Niskasen hiihto kohentui suksien vaihdon ansiosta, muttei jatkopaikkaan asti.

– Ihan ok hiihto, mutta vieressä oli aika nopeita äijiä, Niskanen totesi.

– Täytyy toivoa, että pertsa toimii Val di Fiemmessä myös yhteislähdössä. Normaalimatkoja vartenhan tässä treenataan.

Kläbo voitti Oberstdorfin sprintin ja venytti johtoasemansa yli minuuttiin ennen Val di Fiemmen kilpailuita.

27-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Lauri Vuorinen oli Oberstdorfin sprintissä parhaana suomalaisena mieshiihtäjänä 16:s, mutta hän jättää ennakkosuunnitelmansa mukaan kiertueen kesken ennen kahta jäljellä olevaa kilpailua.

Ville Ahonen oli sprintissä 16:s ja hankki uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Perttu Hyvärinen oli 41: ja Remi Lindholm 56:s.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 15.53: 27-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Lauri Vuorinen, ei 26-vuotispäiviään.