Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frida Karlsson pyysi anteeksi Jessie Digginsiltä

Ruotsin Frida Karlssonin Tour de Ski päättyi jokseenkin täydelliseen epäonnistumiseen. Karlsson lähti kiertueelle voittajasuosikkina, alisuoritti, kompuroi, kolaroi, sai aikasakon ja keskeytti kiertueen Oberstdorfin sprinttiin uudenvuodenpäivänä.

Nolointa oli, että Karlsson suisti taktisella kömmähdyksellään Yhdysvaltain Jessie Digginsin nurin ja Tourin johtoasemasta kolmanneksi sprintin puolivälierissä.

Karlsson vaihtoi tilanteessa ajolinjaa vastustajansa suksille.

– Käyn pyytämässä häneltä anteeksi, Karlsson lupasi kilpailun jälkeen.

Karlsson otti samalla vastuun Digginsin kaatumisesta.

– Riittää, että pilaan mahdollisuuteni. Se on jo liikaa, että häiritsen samalla muita, Karlsson totesi.

Diggins oli heti hiihdon jälkeen sen verran ärsyyntynyt, ettei halunnut kommentoida tapausta. Totesi vain, että "kilpailu puhuu puolestaan". Sunnuntaina hän oli jo leppynyt, kun oli ennättänyt käydä asian läpi Karlssonin kanssa.

– Näitä sattuu. Olemme keskustelleet asiasta rauhallisesti ja ilman dramatiikkaa, Diggins kertoi.

– Mutta on tietenkin ikävää, että kaatumisella oli suuri vaikutus kiertueen kokonaissuoritukseeni. Kaiken lisäksi minulla oli kilpailussa aivan loistavasti toimineet sukset.

Diggins joutui takaa-ajajaksi

Diggins oli ennen sprinttiä puolen minuutin turvin Tourin kärkisijalla. Karsiutuminen sprintin puolivälierissä pudotti hänet kolmanneksi Venäjän Natalia Neprjajevan ja Kerttu Niskasen jälkeen.

Digginsin ero sprintin voittaneeseen Neprjajevaan on 38 ja Niskaseen neljä sekuntia.

– Keskityn nyt jatkoon ja siihen, että kykenisin hiihtämään jäljellä olevat kilpailut mahdollisimman hyvin, Diggins jatkoi.

Karlsson, 22, oli jo saanut sääntörikkeestä yhden keltaisen kortin Tourin alkupäivinä. Oberstdorfista tuli toinen keltainen, hylkäys ja kolmen minuutin aikasakko. Myöhemmin Karlsson ilmoitti, että jättää kiertueen kesken.