Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MP vahvistaa jälleen puolustustaan – Vehkonen siirtyy ja Loukiainen jatkaa

MP:n pitkäaikainen maalivahti Jonne Uronen siirtyy Ruotsiin.

Mikkelin Palloilijat on jatkanut edustusjoukkueensa rakentamista puolustuslinjasta ja solminut pelaajasopimukset kahden topparin kanssa. MP:n oma kasvatti, 19-vuotias Arttu Loukiainen jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Loukiainen on ollut jo muutaman kauden edustuksen harjoitusringissä mukana, mutta Ykkösen debyytti vielä odottaa.

Loukiaisen viime kautta sotki armeija, mutta farmijoukkue SavUn riveissä Kolmosen pelejä kertyi yhdeksän ja maalinteossa nuorukainen onnistui kahdesti.

– Armeijan jälkeen on tosi hienoa päästä takaisin treenaamaan ja pelaamaan loistavaan ympäristöön. Odotan tulevaa kautta innoissani ja täynnä motivaatiota. Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja saada ehjä kausi alle, kertoo Loukiainen MP:n tiedotteessa.

Uusi nimi puolustuslinjassa on 20-vuotias Väinö Vehkonen. 190-senttinen Vehkonen on pelannut viimeiset kolme kautta HJK:n organisaatiossa pääsääntöisesti Klubi 04:n riveissä Ykköstä ja Kakkosta.

 – Siirryn Mikkeliin odottavaisin ja hyvillä mielin. Uskon, että saamme kasaan hyvän nipun, jolla pystymme haastamaan jokaisen Ykkösen joukkueen. Tavoitteena on auttaa joukkuetta omalla panoksella ottamalla iso rooli joukkueen alakerrassa ja pelaamalla paras sekä ehjin kauteni tähän mennessä.

Vehkonen on tuttu pelaaja päävalmentaja Juha Pasojalle.

– Olen seurannut Väinön kehittymistä jo JJK:n junioreista asti ja sen jälkeen kolme vuotta Klubi 04:ssä. Yritin saada Väinöä Mikkeliin jo aiemmin, mutta voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa oli haasteena, mutta nyt oli hienoa saada Väinö meidän joukkueeseemme vahvistamaan alakertaa ja toppariosastoa, kertoo Pasoja.

– Nuorempana hän pelasi enemmän keskikentällä, ja siitä on jäänyt hyvät avut pallolliseen pelaamiseen. Ja toki Klubissa vietetty aika on sitä kehittänyt entisestään. Hän on isokokoinen ja juoksuvoimainen pelaaja, joka pärjää hyvin kaksinkamppailuissa. Vielä kun saadaan vähän räjähtävyyttä lisää, niin hyvä tulee.

Uronen Forsellin seuraksi

MP:n maalin suulla viimeiset kaksi kautta vartioinut Jonne Uronen siirtyy Niila Forsellin seuraksi Ruotsin pohjoisen alueen 2. divisioonassa pelaavaan Ytterhogdals IK:hon. Seura pelaa Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Forsellin siirto seuraan uutisoitiin joulukuussa.