Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves jälleen Kärppiä parempi maalijuhlissa – kotijoukkue ei saanut edes entisen Kärppä-vahvistuksen Brett Lieversin jakamia liigatähtiä

Ilves oli tupeksia kolmen maalin johtonsa miesten jääkiekkoliigan pelissä Kärppiä vastaan, mutta loppusummeri pelasti tamperelaiset kotimatkalle 6–5-vierasvoiton myötä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa alle kuukauden sisään, ja jokaisella kerralla Ilves on ollut joukkueista parempi.

– Olemme pelanneet joukkueena hyvin Kärppiä vastaan. Tänäänkin oli hyvää tekemistä viidellä viittä vastaan, mutta lopusta pitää ottaa opiksi, Ilveksen hyökkääjä Matias Mäntykivi sanoi.

Mäntykivi on tehnyt peleissä Kärppiä vastaan tehot 2+3. Keskiviikkona hän muodosti vahvan kolmosketjun Eemeli Suomen (1+1) ja Santeri Virtasen (0+2) kanssa.

– Suomen kanssa olen pelannut pidempään ja Virtanen sopii ketjuun hyvin. Kemiat toimivat ja saimme pari maalia heti alkuun, Mäntykivi kertoi.

Ilveksen maalihanat tukkeutuivat vasta Antti Saarelan 3–6-maalin jälkeen. Kärppien maalivahti Stanislav Galimov luisteli vaihtoon ja tilalle tuli alle 20-vuotiaiden MM-kisoista palannut Joel Blomqvist, joka jälleen kerran piti maalinsa puhtaana liigatasolla.

Kotijoukkueen nostalginen tähtihetki nähtiin pelin päätyttyä, kun Kärppiä 2000-luvun alussa tehokkaasti vahvistanut Brett Lievers päätti parhaiden pelaajien palkinnoista. Niissäkin Kärpät jäi toiseksi, sillä kaikki alumnien tähdet lähtivät jakoon Ilveksen pelaajille.