Mikkelin Nyrkkeilijöiden kasvatti Vilma Viitanen kotiutui Tampereelle ja vaihtaa seuraa

Uusi seura on Suomen menestynein nyrkkeilyseura.

Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen kertoo vaihtaneensa vuodenvaihteessa Tampereen Voimailuseuran (TVS) riveihin. Viitanen kertoo, että elämä on asettunut Tampereelle ja seuran vaihto tuntuu luontevalta. TVS on Suomen suurin ja menestynein nyrkkeilyseura.

– Odotan innolla tulevia vuosia seurassa, jonka mukana olen saanut treenata jo yli neljä vuotta, kertoo Viitanen Facebook-päivityksessään.

20-vuotias Viitanen muutti Tampereelle lukioon ja harjoittelemaan ja on viihtynyt kaupungissa hyvin. Viitanen on kuitenkin edustanut viime vuoden Mikkelin Nyrkkeilijöitä ja kuulunut Saimaa sport pro teamiin.

– Mikkelin Nyrkkeilijät kasvatti pienestä seitsemänvuotiaasta tytöstä ammattiurheilijan ja olen kiitollinen kaikesta työstä, mitä he ovat tehneet.

Tampere on suomalaisille tuttu nyrkkeilykaupunki, jossa myös suomalaisen naisnyrkkeilyn ensi askeleet on otettu. Seurat ovat panostaneet lajin kehitykseen ja menestyksestä on saatu nauttia vuosien saatossa. Kruununjalokivenä tietysti TVS:n oma kasvatti, kaksinkertainen olympiamitalisti Mira Potkonen, joka on toiminut myös Viitasen esikuvana uudella kotisalilla.

– Vilman lukion aikaisina vuosina MiNy:n rooli luonnollisesti muuttui ja ensisijainen tehtävämme olikin varmistaa taloudellisesti tärkeiden yhteistyökumppaneiden keskeytymätön tuki sekä edesauttaa kaikin tavoin Vilmaa kilpaurheilijana uransa kehittämisessä. Tätä nykyä Vilma jatkaa nyrkkeilyuraansa TVS:ssa ja yhdessä Suomen nyrkkeilymaajoukkueen kanssa, valmentajanaan TVS:n päävalmentaja Askar Sarsenbayev, Mikkelin Nyrkkeilijöiden puheenjohtaja Harri Penttilä kommentoi.

Viitanen voitti viime vuonna 57-kiloisten Suomen mestaruuden sekä alle 23-vuotiaiden kisoissa EM-hopeaa.

Päivitetty MiNyn kommenteilla 14.12.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka