Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mari Ederiltä hyvä pikakisa vuoden alkuun – vaikka lähtökohdat eivät parhaat mahdolliset olleetkaan

Mari Eder onnistui ampumahiihdon naisten maailmancupin palatessa joulutauoltaan pikakilpailulla Saksan Oberhofissa. Yhden makuupaikan sakon ampunut Eder oli kahdeksas, yltäen näin toisen kerran kymmenen parhaan joukkoon tällä kaudella. Eder oli yhdeksäs Annecyn sprintissä 16. joulukuuta.

Kahdeksas sija on Ederille paras maailmancupissa sitten maaliskuun alun 2020, jolloin hän oli Nove Meston pikakisassa neljäs. Ja lähtökohtiin nähden jopa erinomainen, sillä harjoittelu vajaan kolmen viikon mittaisen cup-tauon aikana ei ollut optimaalista.

– Sija on tietysti hyvä. Fyysisesti ei ollut paras päivä, mutta se oli odotettavissa. Minulla ei tauon loppu mennyt ihan putkeen. Kaikennäköistä pientä muuttujaa, niin kuin minun elämässäni yleensäkin aina vähän on. Jouduttiin tulemaan vähän rauhallisemmalla valmistautumisella tähän, Eder kuvaili tiedotteessa.

Eder täydensi STT:lle, että kyse oli tauon loppuvaiheissa tapahtuneesta pienestä tapaturmasta. Auton takalasi "räjähti totaalisesti kun se sai osuman" Ederin ajaessa. Henkilövahinkoja ei onneksi tullut, mutta stressiä tuli.

– Keskimäärin tapahtuu kaikenlaista enemmän (kuin monilla). Jos jotakin voi mennä vinoon, niin se yleensä menee, Eder nauroi puhelimessa.

– Säikähdin ja stressiä tuli, ja vähän sen seurauksena meinasin tulla kipeäksi. Ihan hyvin kuitenkin väistettiin se, ei tullut koskaan tauti niin päälle. Se kuitenkin vähän vaikutti harjoitteluun (tauon aikana).

Nyt fiilikset ovat kuitenkin hyvät, ja sunnuntain takaa-ajoon Ederillä on hyvät asemat. Pikakisan voittanut maailmancup-kärki Marte Olsbu Röiseland lähtee matkaan 28 sekuntia ennen Ederiä ja kakkossijan jakaneet Hanna Sola ja Julia Simon 21 sekuntia edellä, mutta kärkikolmikon takana viisi seuraavaa eli myös Eder starttaavat viiden sekunnin sisään.

Miesten pikakisassa Olli Hiidensalo oli 21:s ja Tero Seppälä 37:s. Kilpailun voitti venäläinen Aleksandr Loginov.