Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaapista tullut ammattilaisfutaaja sai kuulla homofobisia solvauksia katsomosta – vakuutti että "viha ei tule koskaan voittamaan"

Jalkapallossa koettiin syksyllä harvinainen ulostulo, kun australialaispelaaja Josh Cavallo kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali. Australian liigan Adelaide Unitedia edustavasta Cavallosta, 22, tuli samalla maailman ainoa huippupääsarjoissa aktiivisesti pelaava miesjalkapalloilija, joka on avoimesti homoseksuaali. Hän sai julkista ylistystä, ja muun muassa globaalit suurseurat Liverpool, Barcelona, AC Milan ja Tottenham kiittelivät häntä.

Sunnuntaina Cavallo kertoi, kuinka Adelaiden lauantaisessa ottelussa Melbourne Victorya vastaan katsomosta kuului solvauksia.

– En voi teeskennellä, ettenkö olisi huomannut tai kuullut homofobista solvaamista eilisillan pelissä. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka pettynyt olin. Meillä on näitä ongelmia yhteiskunnassamme yhä vuonna 2022, Cavallo kertoi Instagram-tilillään.

– Viha ei tule koskaan voittamaan. En pyydä ikinä anteeksi elämistä totuudessa, sitä kuka olen jalkapallokenttien ulkopuolella.

Australian liiga kertoi organisaation olevan "shokissa ja suruissaan kuultuaan tietoja homofobisesta kiusaamisesta" Cavalloa kohtaan.

– Pelaajien, joukkuehenkilökunnan ja fanien oikeus on tuntea olonsa turvalliseksi kentällä ja sen ulkopuolella. Kiusaamiselle, häirinnälle tai solvaamiselle ei ole sijaa, ja teemme molempien seurojen kanssa yhteistyötä tutkiessamme tätä tapausta, liiga julisti.

Cavallon syksyinen ulostulo oli miesten jalkapallossa äärimmäisen harvinainen. Justin Fashanusta tuli ensimmäinen homoudestaan kertonut miesammattilainen vuonna 1990, mutta brittipelaajan elämä päättyi traagisesti itsemurhaan vain kahdeksan vuotta myöhemmin.

Aston Villaa, Stuttgartia, West Hamia ja Evertonia edustanutta Thomas Hitzlspergeriä pidetään yhtenä tunnetuimmista homoseksuaaleista miespelaajista. Saksalainen kertoi kuitenkin seksuaalisesta suuntautumisestaan vasta pelaajauransa päättymisen jälkeen vuonna 2014.