Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juniori-Jukurien valmennuspäällikkönä aloittaa seuran oma kasvatti Sakari Muotka

KooKoon U20-joukkueen valmentajana työskentelevä Muotka aloittaa Mikkelissä kuluvan kauden jälkeen.

Juniori-Jukurien uusi valmennuspäällikkö on KooKoon U20-joukkueen vastuuvalmentaja Sakari Muotka. Jukureissa Muotka aloittaa työnsä 1. toukokuuta.

Muotka on lähtöisin Mikkelistä ja Jukurien oma kasvatti. Pelaajauran jälkeen hän on toiminut Kalpan junioreiden valmentajana eri ikäluokissa ja Kokkolan Hermeksen valmennuspäällikkönä. Tällä hetkellä hän toimii KooKoossa U20-joukkueen vastuuvalmentajana. Koulutukseltaan 34-vuotias Muotka on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Juniori-Jukurien toiminnanjohtaja Tuomas Anttonen kertoo, että syksyllä haussa ollut valmennuspäällikön paikka keräsi kiinnostusta laajalti.

– Sakari erottui intohimolla kehittää itseään ja näkemyksillään jääkiekon sekä seuratoiminnan tulevaisuudesta, jotka osuivat hyvin yhteen seuran arvoihin ja strategiaan. Uskomme että Sakarin palkkaus tukee seuran visiota, jossa haluamme olla Suomen kiinnostavin ja laadukkain junioriorganisaatio. Sakarin pitkä kokemus jääkiekkovalmennuksesta eri sarjoista sekä kokemus valmennuspäällikön tehtävistä on suuri mahdollisuus kehittää seuran urheilutoimintaa ja pelaajapolkua eteenpäin, kommentoi Anttonen.

Valmennuspäällikön tehtävänä on toimia urheilutoiminnan esimiehenä koko seurassa U18 -ikäluokasta alaspäin. Tämän kauden ajan Juniori-Jukurit on pyörittänyt toimintaa ilman päätoimista valmennuspäällikköä. Edustusjoukkueen videovalmentajana toimiva Jussi Hyvärinen on tehnyt töitä puolipäiväisesti, ja seuran kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen on toiminut kilpajoukkueiden tukena.

– Tunnistettiin tilanne, kun kausi oli jo alkanut ja moni ihminen oli jo työsuhteessa. Etenkin valmennussuhteet ovat sellaisia, joissa projektit viedään loppuun asti, niin päätettiin tehdä väliaikainen ratkaisu, kertoo Anttonen.