Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonia-hiihto peruuntuu kolmannen kerran peräkkäin

Reitille pääsee jälleen hiihtämään omatoimisesti helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Tämän vuoden Savonia-hiihtoa ei järjestetä vallitsevan koronapandemian johdosta. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 5. helmikuuta.

Järjestelytoimintakunta teki päätöksen tapahtuman perumisesta keskusteltuaan terveysviranomaisten kanssa. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt toimialueen kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Kielto on voimassa 20.1.2022 saakka ja kielto saa mahdollisesti jatkoa vaikean koronatilanteen johdosta.

– Ei meillä oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa. Ei nähty järkeväksi järjestää sellaista tynkätapahtumaa, missä olisi ollut kaikki sisätilojen palvelut pois, siitä ei olisi ollut iloa kenellekään, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Lampinen.

"Kyllähän tässä on aika tyhjä olo"

Savonia-hiihto oli tarkoitus hiihtää Otavasta Mikkelin raviradalle. Uusi reitti oli suunnitelmissa ottaa käyttöön vuonna 2020, mutta silloin lumenpuute esti tapahtuman järjestämisen. Viime vuonna ja tänä vuonna tapahtuma peruuntui koronapandemian takia.

– Kyllähän tässä on aika tyhjä olo, vaikka onhan tämän voinut aavistaa, että tilanne menee huonompaan, kertoo Lampinen.

– Henkisesti tämä on ollut jo helpompaa, kun on kaksi kertaa jo tätä harjoitellut.

Viime vuonna Savonian reitti oli kuitenkin mahdollista hiihtää omatoimisesti, ja omatoimi-Savonia toteutuu myös tänä vuonna. Latu kunnostetaan ja merkataan opastein hiihtäjien omalla aikataululla hiihdettäväksi 5.– 6. helmikuuta. Latupirtin palvelut ovat käytettävissä, ja reitin varrelta löytyy myös muutama nuotiopaikka, joita voi vapaasti hyödyntää.

Puolet osallistumismaksusta hyvitetään

Mikkelin Hiihtäjät tiedottaa, että kaikille Savoniaan ilmoittautuneille hyvitetään puolet vuoden 2023 osallistumismaksun yhteydessä tai palautetaan puolet osallistumismaksusta.

Järjestävän seuran Mikkelin Hiihtäjien talous on heikentynyt merkittävästi korona-pandemian aiheuttamista tulonmenetyksistä. Mikäli Savoniaan ilmoittautunut osallistuja haluaa olla tukemassa hiihtoseuran toimintaa, niin osallistuja voi jättää hyvitysosuuden lunastamatta.

Mikkelin Hiihtäjät on yhteydessä ilmoittautuneisiin sähköpostitse.