Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peli kestää 60 minuuttia – "Kolme pistettä kotiin"

Rauman Lukko muistutti lauantaina kotihallissaan Oulun Kärppiä konkreettisella tavalla siitä, että jääkiekkopeli kestää täydet 60 minuuttia. Pelikellossa oli aikaa jäljellä enää 33 sekuntia, kun Lukon kultakypärä Vili Saarijärvi purjehti omalta puolustusalueeltaan vasenta laitaa ylös ja nippasi kiekon verkkoon oululaisvahti Stanislav Galimovin kainalosta.

Maalein 2–1 tullut voitto oli raumalaisille jo yhdeksäs putkeen, ja yhtä pitkäksi venyi myös puolustavan mestarin alivoimapelin maaliton putki.

– Peli ei ole tosiaankaan ohi ennen kuin 60 minuuttia on kellossa. Pääsin hyvään vauhtiin (Pavol) Skalickyn syötöstä ja pikku vippi etukulmasta sattui menemään sisään. Se oli iso maali ja kolme pistettä kotiin, puolustaja Saarijärvi tiivisti.

– Kaikki laittavat taas täydet joukkueelle ja tekevät sovittuja juttuja ilman sooloiluja, perkasi Saarijärvi syitä Lukon vahvaan vireeseen.

Voittomaali herätti Kärppien leirissä pahaa pärinää, sillä oululaiset näkivät tilannetta ennen oman puolustajansa joutuneen rikotuksi.

– Sinisen päällä oli kyseenalainen tilanne, joka nähtiin vahvasti estämiseksi. Tuomarit eivät sitä ilmeisesti nähneet, Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola manasi.

Ottelun kaikki maalit tehtiin kolmannessa erässä. Sebastian Repo vei ensin Lukon 1–0-johtoon, ja tasoituksen iski Ville Koivunen. Oululaismaalin syötti Juhamatti Aaltonen, jolle ottelu oli uran viidessadas Liigan runkosarjassa.