Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seagulls nujersi kovan kilpakumppaninsa ja juhli jälleen Suomen cupin mestaruutta – "Vilpasta vastaan on kivaa vääntää"

Kaivattua pelituntumaa perjantaina saanut Helsinki Seagulls juhli lauantaina koripallon miesten Suomen cupin mestaruutta, mutta vapaalipulla finaaliin päässyt Salon Vilpas ei päästänyt lokkilaumaa helpolla Helsingin Mäkelänrinteessä. Päätösneljännekselle pisteen johdossa lähtenyt Seagulls piti salolaiset kuitenkin niukasti pihdeissään ja nappasi jo kolmannen peräkkäisen cupin voittonsa pistein 101–94 (46–42).

– Mielestäni oli hyvätasoinen ottelu, kun molemmilla joukkueilla on kuitenkin ollut jonkin verran taukoa. Vilpasta vastaan on kivaa vääntää, aina pelataan tärkeitä otteluita. Kolmas cupin voitto putkeen, Seagullsin kapteeni Shawn Huff maisteli korisukka kaulassaan.

Seagullsin kuukauden mittainen pelitauko päättyi perjantaina cupin välierävoittoon Lahdesta, mutta Vilpas pääsi pelaamatta finaaliin Karhu Basketin koronamurheiden takia. Salolaisjoukkue oli pelannut edellisen ottelunsa 18. joulukuuta ennen Korisliigan koronataukoa.

Arvoitukseksi jäi, kumpi joukkue hyötyikään lähtöasetelmasta enemmän.

– Usein tällaisia tilanteita arvioidaan tulosten perusteella. Jos olisimme hävinneet, olisimme varmaan olleet väsyneitä, mutta nyt kun voitimme, se oli pelituntuman ansiota. Asetelmat on mitä on. Pelataan täysillä ja katsotaan sitten, mihin se riittää, Huff veisteli.

– Menee varmaan aika 50–50. He saivat pelituntumaa, mutta meillä oli ehkä tuoreemmat jalat, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi.

Uusintaottelu keskiviikkona

Seagullsista peräti kymmenen pelaajaa pääsi ottelussa pisteille. Pistekärjen viittaa kantoi tällä kertaa joulukuussa joukkueeseen liittynyt sentterivahvistus Joe Lawson (22 pistettä), jolla on kokemusta Saksan pääsarjasta.

Seagulls ja Vilpas kohtaavat uudelleen heti ensi keskiviikkona, kun Korisliiga palaa täydellä tohinalla koronatauoltaan. Meritoitunut Seagulls pyrkii keväällä kirkastamaan mitalinsa viimein SM-kullaksi, Vilpas taas puolustaa mestaruuttaan.

– Prosessi jatkuu koko kauden. Mielestäni olemme parantaneet tauon aikana tiettyjä asioita, ja toivottavasti keväällä päästään nostamaan Pantteria, 14 pistettä iskenyt Huff totesi.