Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tingaling-ravihevosen tienesteillä hyvä kiertämään – Esli tukee lahjoituksella vähävaraisten nuorten liikuntaharrastuksia

Raviliigan kimppahevosten ansiot jaettiin hyväntekeväisyyteen.

Jääkiekkoliigan kanssa yhdessä toteutetussa Raviliigassa Jukurien värejä tunnustaneen Tingaling-ravurin tienestit lahjoitettiin nuorten urheiluharrastusten tukemiseen. Varoja kertyi 3 424,53 euroja. Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen ja hallituksen puheenjohtaja Markku Kakriainen lahjoittivat Tingalingin tienestit eteenpäin Etelä-Savon Liikunta ry:lle (Esli).

– Esli kiittää ja on otettu tästä lahjoituksesta. Tämä on kerrassaan upea asia. Mielellämme jaamme tätä hyvää eteenpäin.

Etenkin nyt, kun korona on lisännyt nuorten syrjäytymistä, yksinäisyyttä ja harrastustoiminnasta vetäytymistä, kertoo Etelä-Savon liikunnan aluejohtaja Mari Makkonen, joka vastaanotti lahjoituksen Eslin puolesta.

Esli jakaa lahjoituksen vähävaraisten nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen.

– Ilmoitamme tukijärjestelmästä ja hausta tarkemmin hieman myöhemmin, kertoo Makkonen.

Raviliigan kimppojen tarkoituksena on ollut houkutella uusia ihmisiä mukaan ravien pariin. Mikkelissä raviliigatalli on ollut koossa kaksi kertaa. Hippoksen ja jääkiekon SM-liigan välisen yhteistyön myötä Jukurit oli mukana Tingaling-kimpassa.

Raviliigatallien tuotosta puolet menee hyväntekeväisyyteen ja puolet jaetaan takaisin kimpan osakkaille, mikäli jaettavaa kertyy yli 30 euroa osuutta kohden. Tämän rajan ylitse pääsi vain kaksi kimppaa, joten esimerkiksi Tingalingin tienestit menevät kokonaisuudessaan Etelä-Savon liikunnan hyväksi.

Jukurien väreissä kilpailleen Tingalingin osti uudelle kimpalle hankasalmelainen Jaakko Santala vuosi sitten.