Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Palloilijat teki lisää sopimuksia – Aleksi Honka-Hallila tuo maalivahtiosastolle kaivattua ulottuvuutta

Myös 17-vuotiaan Timi Heikkisen kanssa tehtiin sopimus.

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt ensimmäiset kiinnityksensä maalivahtiosastolle. MP teki Aleksi Honka-Hallilan kanssa 1+1-vuoden pelaajasopimuksen ja Timi Heikkisen kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Nyt MP:llä on 19 pelaajasopimusta. Lisää sopimuksia julkaistaan tällä viikolla.

Viime kausi meni mönkään

21-vuotiaan Honka-Hallilan viime kausi meni lainakuvioiden suhteen mönkään, ja pelit jäivät vähiin. Joensuulaisen Jipon kasvatti Honka-Hallila raivasi tiensä Kupsissa edustusjoukkueeseen saakka, mutta liigadebyytti jäi vielä tekemättä. Rauhallinen, hyvin jalalla pelaava ja ulottuva Honka-Hallila on pelannut myös yhden U18-maaottelun vuonna 2018 Valko-Venäjää vastaan.

Pariin otteeseen MP:n mukana harjoitellut ja viime lauantaina ensimmäisen jakson Komeettoja vastaan pelannut maalivahti on innoissaan uudesta haasteesta.

– Odotan innolla, että pelit alkavat taas pyörimään. Treeneissä on ollut hyvä meininki ja joukkue vaikuttaa hyvältä, Honka-Hallila sanoo tiedotteessa.

Honka-Hallilan omia tavoitteita kaudelle on päästä pelaamaan paljon ja saada vastuuta joukkueessa. Sen lisäksi hänen tavoitteenaan on pelata mahdollisimman tasainen ja tuloksellisesti hyvä kausi, sekä auttaa sitä kautta joukkuetta saavuttamaan yhteiset tavoitteet.

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen Honka-Hallilan sopimuksesta.

– Allu tuli Kupsista, missä hän on ollut Jori Särkän todella hyvässä koulutuksessa. Viime kausi meni häneltä siirtosotkujen takia ohi ja senkin takia mies todella uhkuu pelihaluja.

Pasoja kuvailee Honka-Hallilaa kookkaaksi maalivahdiksi, joka avaa peliä hyvin ja rohkeasti.

– Tarkoitus on ollut löytää hieman ulottuvampia maalivahteja ja uskon, että Allusta on meille iso apu, kun puolustetaan boxia.

Nuoressa Heikkisessä potentiaalia

17-vuotias Timi Heikkinen harjoitteli viime kauden lopun edustusjoukkueen mukana ja oli jo yhdessä Ykkösen pelissä vaihtopenkilläkin. Heikkinen aloitti jalkapallon harrastamisen 8-vuotiaana Ristiinan Pallossa. Hänellä alkaa viides kausi MP:n riveissä. Nuori maalivahti haluaa harjoitella kovasti ja kehittyä.

– Tavoitteenani on kehittyä mahdollisimman paljon maalivahtina sekä taistella minuuteista tulevien vuosien aikana, Heikkinen kertoo.

Päävalmentaja Pasoja näkee nuoressa Heikkisessä potentiaalia kehittyä hyväksi maalivahdiksi.

– Timi on kehityskelpoinen nuori mies, joka varmasti parantaa ominaisuuksiaan hyvässä maalivahtivalmennuksessa. Kesällä Timi pelaa todennäköisesti junioripelejä sekä Kolmosen pelejä, mutta tärkein kehitys tapahtuu treeneissä, Pasoja sanoo.