Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjassa pähkäillään selityksiä yhdistetyn supertähden koronatartunnalle – Seefeldin viikonloppu syynä?

Yhdistetyn olympiakilpailuista Pekingin kisoissa saattaa tulla hyvinkin yllättävät, sillä koronavirus jyllää lajihuipulla. Torstaina kerrottiin Norjan supertähden Jarl Magnus Riiberin koronatartunnasta, ja perjantaina Saksa kertoi Eric Frenzelin ja Terence Weberin tartunnoista. Kun myös Viron Kristjan Ilves on positiivisena sivussa, puuttuu joukosta tällä hetkellä neljä maailmancupin seitsemästä kärkimiehestä.

Riiberin tilanne puhuttaa Norjassa, ja vastauksia kaivataan. Norjan yhdistetyn joukkueen johtaja Ivar Stuan sanoi perjantaina, että olympialaisia edeltänyt tammikuun lopun Seefeldin maailmancup-viikonloppu saattoi olla syynä koronan leviämiseen.

– On varsin luultavaa, että siellä (Seefeldissä) oli jotain. Se oli viimeinen paikka, jossa tartunnan saaneet urheilijat ovat nähneet toisiaan. Ja jos noin on, kyseessä on todellinen kriisi, Stuan totesi.

– Tarkoitan kriisillä sitä, että tuo tapahtuu omalla areenallamme (maailmancupissa). Jos noin on, silloin Seefeldin järjestäjien ja (kansainvälisen hiihtoliiton) FIS:n olisi testattava kaikki, jotka olivat mäkitornissa tuolloin, ja selvitettävä, mistä tartunnat ovat lähtöisin. Varmistettava, onko tuossa (Seefeldin tartuntaketjussa) perää vai ei.

"Odottelua mäkitornissa oli todella paljon"

Riiber kuvaili, kuinka Seefeldin mäkiosuudet menivät tuulten takia melkoiseksi odotteluksi. Tartunnalle oli paikkansa.

– Odottelua mäkitornissa oli todella paljon. Ja kun käyt läpi varustetarkastusta, olet ilman maskia aika pitkään. Ja hissitkin... Siellä on paikkoja (tartunnoille), jos siellä oli (virusta), hotellissa eristäytyneenä majaileva Riiber kertoi tiedotteessaan.

Stuanin mukaan lisätartuntoja saattaa tulla ilmi pian. Esimerkiksi maailmancupin kärkimies, itävaltalainen Johannes Lamparter ei ole vielä saapunut Kiinaan.

– Katsotaan, mitä tapahtuu, kun Lamparter tulee paikalle.

Norjalaishuipuista Jörgen Graabak, Espen Björnstad ja Espen Andersen ovat olleet lähikontaktissa Riiberin ja norjalaisten kanssa Pekingiin matkustaneen Ilveksen kanssa. Tilanne on stressaava.

– Ei tiedä, onko seuraava testi positiivinen vai ei, Andersen tiivisti.