Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talviolympialaisten historiantekijä Ledecka nappasi jälleen lumilautailukultaa

Pyeongchangissa neljä vuotta sitten olympiahistoriaa tehnyt Tshekin Ester Ledecka nappasi tiistaina toisen peräkkäisen olympiavoittonsa lumilautailun naisten parisuurpujottelussa.

Ledecka, 26, ällistytti Etelä-Koreassa 2018, kun hän voitti sekä parisuurpujottelukisan että alppihiihdon supersuurpujottelun. Hänestä tuli tuolloin ensimmäinen urheilija, joka on voittanut kultaa kahdessa eri urheilulajissa samojen talviolympialaisten aikana.

Ledecka laski Zhangjiakoussa finaalivoittoon Itävallan Daniela Ulbingia vastaan. Tshekillä kesti maalissa hetken aikaa, kunnes hän tajusi uusineensa olympiavoittonsa.

– Keskityin jokaiseen laskuun ja ajattelin edelleen, mitä voisin tehdä paremmin seuraavalla laskulla. Sitten ymmärsin, ettei sellaista enää tulekaan, Ledecka kertoi.

Ledecka yrittää toistaa neljän vuoden takaisen ihmetemppunsa perjantaina, kun ohjelmassa on alppihiihdon supersuurpujottelu.

– Olen iloinen, että voin osallistua niin moneen kilpailuun, ja toivon, että lajin vaihtaminen onnistuu nopeasti.