Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerttu Niskanen heittäytyy mitalitaisteluun – yhdistelmäkilpailu ja maailmancupin voittohiihto antavat vankat lähtökohdat toiseen olympiastarttiin

Pekingin olympialaisten yhdistelmäkilpailun voittanut Norjan Therese Johaug saa pitää voittajasuosikin aseman myös naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Mutta mitaliehdokkaisiin lasketaan myös suomalaisia.

Varsinkin Kerttu Niskanen lähtee matkaan yhtenä mitalisuosikeista Lenzerheiden maailmancupin voiton ja yhdistelmäkilpailun nelossijan ansiosta. Niskasella on arvokisamitaleita, mutta torstaina hän tavoittelee uransa ensimäistä henkilökohtaista riipusta.

– Lähden kovasti taistelemaan mitalista, mutta tulee kova kisa. Vastassa on kivenkovia naisia, Niskanen muistutti.

– Kaiken pitää onnistua, jos aikoo mitaleille.

Kolmantena mitalisuosikkina mainitaan Ruotsin Frida Karlsson, mutta Niskasen mielestä ehdokkaita on useampia. Esimerkiksi joukkuetoveri Krista Pärmäkoski.

Myös Johaugin pitää hiihtää

Monet asiantuntijat pitävät Johaugia mahdottomana vastustajana, mutta muut urheilijat eivät voi ajatella asiaa samoin.

– Therese on kova ja on osoittanut sen monena vuonna ja monta kertaa, eivätkä nämä olot ainakaan huononna hänen mahdollisuuksiaan, Niskanen sanoi kilpailun suosikista.

– Mitalit jaetaan silti vasta kilpailun jälkeen, joten kyllä Theresenkin täytyy ensin hiihtää.

Johaugin mahdollisuudet kasvaisivat yhdistelmäkilpailun kaltaisessa pöperössä entisestään, mutta keli on muuttumassa mukavammaksi. Sää lämpenee, ja lumi käy liukkaammaksi.

– Toivon, ettei tuuli puhaltaisi kuten yhdistelmäkilpailun aikana. En kuitenkaan stressaa sillä hirveästi, koska olot ovat joka tapauksessa kaikille samat, Niskanen totesi.

Itseluottamus Lenzerheidesta

Niskanen on piirtänyt kympin reitin visusti mieleensä. Hän lähtee kilpailuun uudella suksiparilla, ja taktiikka on väliaikalähdössä yksinkertainen.

– Lähden heti alusta mahdollisimman kovaa mutta järkevästi.

Henkisenä tukevat ovat pikkuveljen pronssihiihto miesten yhdistelmäkilpailussa sekä omat onnistumiset yhdistelmäkilpailussa ja Lenzerheiden kympillä Tour de Ski -kiertueella alkuvuodesta.

– Lenzerheidessa kaikki osui kohdalleen, sekä välineet että hiihto, Niskanen arvioi maailmancupin edellistä väliaikalähtönä hiihdettyä perinteisen matkaa.

Niskanen korosti vielä, että kilpailu hiihdettiin eritysoloissa, räntäsateessa ja pitopohjasuksin. Huippusuoritus antaa silti hyvät lähtökohdat saman matkan kilpailuun olympialaisissa.

– On hienoa, että alla on onnistumisia. Se antaa itsevarmuutta, rauhaa ja luottamusta, Niskanen vahvisti.

– Ja Iivon pronssi oli kuin olisi itsekin jo jotain näistä kisoista saanut. Meillä on molemmin puolin kova luotto, että teemme täällä hyvät kisat.

Lenzerheidessa Kerttu ja Iivo hiihtivät samana päivää historialliset voitot maailmancupissa.