Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Eversti" Pasanen komensi Perttu Hyvärisen pronssitaisteluun – hyökkäys päättyi kuudenteen sijaan

Yhdistelmäkilpailun seitsemännellä sijalla Pekingin olympialaiset aloittanut Perttu Hyvärinen paransi vauhtiaan perinteisen hiihtotavan 15 kilometrillä. Kilpailun kohokohdaksi muodostui hetki, jossa päävalmentaja, "eversti" Teemu Pasanen kannusti Hyväristä pronssikamppailuun.

Hyvärinen yritti likistää 12 kilometrin kohdalla vielä enemmän itsestään irti, mutta tuloksena oli kuudes sija, uran paras henkilökohtainen arvokisasijoitus.

Tulokseen oli vaikea suhtautua.

– On aika tyhjä olo tällä hetkellä. Tuli kaikki annettua, Hyvärinen sanoi Zhangjiakoun hiihtostadionilla.

Hyvärinen siemaisi sormet ja huulet uupumuksesta sekä mielenliikutuksesta vapisten palautusjuomaa ennen kuin jatkoi.

– Olen jollakin tapaa tosi tyytyväinen, mutta toisaalta jotain jäi jopa hampaankoloon. Ihan huippusijatkin jäivät loppujen lopuksi niin lähelle.

Hyväriselle karjahdeltiin vertailuaikoja Norjan Pål Golbergiin. Norjalainen simahti, mutta joukkuetoveri Johannes Hösflot Kläbo kiristi vihaisella loppuvedolla kolmanneksi. Mitalin ja Hyvärisen väliin kiilasivat myös Norjan Hans Christer Holund ja Aleksei Tshervotkin.

Hyvärinen jäi alle puoli minuuttia kolmannesta sijasta.

Hieno hetki, hieno päivä

Hyvärinen näki yhdistelmäkilpailun pronssikamppailun läheltä. Myös toinen yritys oli kokemuksena hieno, mutta urheilija miettii väkisinkin, miten monta yritystä hän voi urallaan saada.

– Valmistautuminen kisoihin onnistui hyvin ja skiathlon nosti omia odotuksia, Hyvärinen kertoi.

– Skiathlon oli kuitenkin sen verran kova kisa, ettei hiihto tuntunut tänään yhtä hyvältä kuin siinä pertsan osuus.

Toisaalta Hyvärinen koki, että hänelle jäi tukkoisen ensimmäisen kierroksen (7,5 km) ansiosta enemmän voimia toiselle lenkille. Matka otti silti lujille.

– Toisella kierroksella jokainen tuleva nousi alkoi pelottaa, mutta ne menivät lopulta ihan hyvin. Sitten myös tasuri alkoi kulkea. Kaikki vain napsui kohdalleen.

Kolme kilometriä ennen maalia hän kuuli "everstin" huudot pronssikamppailusta.

– Se oli aika hieno tunne, mutta toki silleen rajua, ettei tällaisia mahdollisuuksia enää hirmu paljon saa urallaan, Hyvärinen sanoi ääni värähtäen.

– Mutta oli hieno päivä.

Hyvärinen keskittyy seuraavaksi viestiin ja olympiahiihtojen päätösmatkaan, 50 kilometrin kilpailuun vapaalla hiihtotavalla.