Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain lumilautailuvoittajat puolustivat seksuaalisesta häirinnästä syytettyä valmentajaansa

Yhdysvaltain konkarilumilautailijat Lindsey Jacobellis ja Nick Baumgartner ottivat lauantaina lumilautakrossin sekajoukkuekilpailun voiton Pekingin olympialaisissa. Kilpailun jälkeen kaksikko puolusti vahvasti pitkäaikaista maajoukkuevalmentajaansa Peter Foleya, jota syytetään seksuaalisesta häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä.

Yhdysvaltain hiihto- ja lumilautailuliitto tutkii olympialumilautailussa vuonna 2010 kilpailleen Callan Chythlook-Sifsofin tekemiä syytöksiä. Chythlook-Sifsof väitti Foleyn ottaneen naispuolisista urheilijoista alastonkuvia ja kommentoineen häntä seksuaalisesti.

Foley on toiminut Yhdysvaltain lumilautailun päävalmentajana vuodesta 1994 saakka. Hän on mukana myös Pekingin kisoissa.

Baumgartner, 40, ja olympialaisten toisen kultamitalinsa ottanut 36-vuotias Jacobellis pitivät syytöksiä "järkyttävinä".

– Olemme yrittäneet keskittyä kisoihin niin hyvin kuin mahdollista, mutta tämä on epäilemättä hajottanut hieman joukkuehenkeämme. Olen ollut joukkueessa 20 vuotta ja arvostan häntä (Foleya) suuresti, Jacobellis sanoi.

Chythlook-Sifsof syytti myös Pekingissä kilpailevaa lumilautailijaa Hagen Kearneyä uhkailusta ja rasistista herjauksista.

– En voi katsoa olympialaisia ilman, että sanon tämän julkisesti, Chythlook-Sifsof kirjoitti Instagramissa.

Instagram poisti lumilautailijan tekemän julkaisun kahdesti, sillä julkaisut rikkoivat Instagramin seksuaalisuutta ja häirintää koskevia sääntöjä.