Vilkas suomalaispäivä Pekingin olympialaisissa – hiihdon pariviesteissä mitaliodotuksia

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa maastohiihdossa, ampumahiihdossa sekä miesten ja naisten jääkiekkoturnauksissa.

Miesten pariviestissä hiihtävät Iivo Niskanen ja Joni Mäki, naisissa kilpailevat Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

– Pariviesti on ollut minulle aika vahva matka. Voin lähteä huomiseen levollisena, Mäki sanoi tiistaina.

Suomen lisäksi ainakin Venäjän olympiakomitean Aleksandr Bolshunov ja Aleksandr Terentjev sekä Norjan Erik Valnes ja Johannes Hösflot Kläbo ovat ennakkoon vahvoja pareja.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski kilpailevat arvokisojen pariviestissä ensimmäistä kertaa yhdessä.

Naisten ennakkosuosikkeja ovat Ruotsi (Jonna Sundling-Maja Dahlqvist), Norja (Tiril Udnes Weng-Maiken Caspersen Falla) sekä Venäjän olympiakomitea (Julia Stupak-Natalia Neprjajeva), mutta myös Suomella on mahdollisuutensa.

Perinteisellä hiihdettävien pariviestien naisten alkuerät alkavat Zhangjiakoussa Suomen aikaa kello 9.15 ja miesten 10.15. Naisten finaali on kello 11.15 ja miesten 11.45. Alkamisaikoja on aikaistettu kylmän sään takia.

Ruotsalaiset pohtivat normaalimatkojen hiihtäjien pärjäämistä parisprintissä

Ruotsin parisprinttijoukkueen hiihtäjät Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist ovat huolissaan kilpailuun osallistuvien normaalimatkojen hiihtäjien sprinttirutiinista. Ruotsalaiset pelkäävät, että kiihkeärytmisen viestin vaihtelevat tilanteet saattavat säikäyttää normaalimatkojen hiihtäjät.

– Sprintterit ovat tottuneet hiihtämään ahtaassa tilassa. Pidempien matkojen hiihtäjät saattavat hermostua niissä tilanteissa, Ruotsin Dahlqvist pohdiskeli kilpailua etukäteen.

– Sprintterit ovat niissä tilanteissa rauhallisempia kuin normaalimatkojen hiihtäjät.

Dahlqvist antoi ymmärtää, että normaalimatkojen hiihtäjät saattavat aiheuttaa parikilpailuissa törmäilyjä, kaatumisia ja välinerikkoja.

Sprintin olympiavoittaja Sundling ja maailmancupin sprinttejä ahkerasti voittanut Dahlqvist olisivat kilpailun ylivoimaiset suosikit, jos kilpailu hiihdettäisiin merenpinnan tasolla. Zhangjiakoussa mitalit ratkotaan 1 600–1 700 metrin korkeudessa, mikä parantaa normaalimatkojen hiihtäjien mahdollisuuksia.

Suomen edustajat Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat selkeästi normaalimatkoille suuntautuneita hiihtäjiä. He hiihtävät kilpailun samassa karsintaerässä ruotsalaisten kanssa.

Parisprintti alkaa kello 9.15 Suomen aikaa.

Ampumahiihdossa kisataan naisten viestissä

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Pekingissä pelattavassa pronssiottelussa Sveitsin, jolle Naisleijonat hävisi alkulohkossa.

– Meillä oli hieman haasteita alussa, mutta nyt pelaamme sellaista peliä kuin olemme halunneet koko ajan pelata, hyökkääjä Michelle Karvinen sanoi Olympiakomitean tiedotteessa viitaten nihkeään turnauksen alkuun.

Suomen ja Sveitsin välinen pronssikamppailu alkaa kello 13.30. Miesten puolivälierissä Leijonat kohtaa niin ikään Sveitsin. Pekingissä pelattava puolivälierä alkaa kello 10.40.

– Nythän kisat vasta oikeasti alkavat, hyökkääjä Teemu Hartikainen paalutti.

Ampumahiihdossa on naisten 4x6 kilometrin viesti. Suomen joukkueessa ovat Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen. Ampumahiihtokisat ovat toistaiseksi sujuneet suomalaisilta Pekingin olympialaisissa alavireisesti. Viesti alkaa Zhangjiakoussa kello 9.45.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka