Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariviestin nelossija sai Niskasen ja Pärmäkosken kaksijakoisiin tunnelmiin – "Kaikkemme annoimme"

Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken tunnelmat olivat naisten pariviestin jälkeen vahvasti kaksijakoiset. Olympialaisten neljäs sija ei ole huono, mutta mitaleilta jääminen toki harmitti hiihtäjäkaksikkoa.

– Minulle kisojen kolmas sellainen, Niskanen kertasi nelossijojensa määrän Pekingin olympialaisissa.

Ovat Niskanen ja Pärmäkoski toki mitaleillakin Zhangjiakoun olympiamaisemissa olleet, kun perinteisen kymppi toi ensiksi mainitulle hopean ja jälkimmäiselle pronssin.

– Kisat ovat menneet hyvin, ja olen varmasti elämäni parhaassa kunnossa. Olen tyytyväinen hopeaani, joka kimaltelee kultaisesti yöpöydälläni. Nyt kun Iivo sai mitalisuoran täyteen, minun ei tarvitse panna omaa mitaliani väliin, Niskanen naurahti.

Iivo Niskanen nappasi hetkeä naisten kisan jälkeen Pekingin olympialaisten kolmannen mitalinsa, kun hän oli Joni Mäen kanssa miesten pariviestissä hopealla.

Saksa vaihtoi hiihtäjäänsä

Naisten pariviestin voittoa juhli yllättäen Saksa. Yllätystä lisäsi, että Saksa joutui vaihtamaan toisen hiihtäjänsä ennen kisaa. Ankkuriksi nousi Victoria Carl, joka korvasi Katherine Sauerbreyn. Saksan avausosuuden hiihtäjä oli Katharina Hennig.

– Oli joo, Pärmäkoski vastasi kysymykseen, oliko Saksan voitto yllätys.

Sen jälkeen hän muistutti sanoneensa jo aiemmin, että Saksa on yllätysvalmis.

– Kai siellä on lääkärintodistusta tarjottu, että saivat vaihtaa, Pärmäkoski totesi finaalin jälkeen.

Olympiahopeaa nappasivat Ruotsin Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling. Pronssille tuli Venäjän olympiakomitean joukkue ROC kaksikolla Julia Stupak-Natalia Neprjajeva. Saksan Carl oli maalissa 0,17 sekuntia ennen Ruotsia ja 0,71 sekuntia ennen ROC:tä. Pärmäkoski hiihti maaliin 3,86 sekuntia kärkeä perässä.

Norja oli vasta kisan kahdeksas menetettyään pelin kolmannella osuudella, kun Tiril Udnes Wengin sauva katkesi nousussa.

– Yritin vetää mahdollisimman kovia kierroksia ja väsyttää muita matkavauhdilla. Mutta totta kai se alkaa väsyttää myös itseä, kun keulasta joutuu hiihtämään, Niskanen sanoi.

Se oli suomalaisittain pelin henki.

– Ainoa taktiikkamme oli, että meidän on pakko vetää, Pärmäkoski tiivisti.

Niskanen sanoi ajatelleensa, että hän olisi saanut vauhdinpidossa enemmän apuja Venäjän Stupakilta. Niin kävi alkuerissä, muttei enää finaalissa.

– Taktiikkana oli, että tasaisen kovia kierroksia. Se yllätti, ettei hänellä (Stupakilla) ollutkaan niin hinkua keulaan, Niskanen sanoi.

"Yksi joukkue olisi pitänyt jäädä enemmän taakse"

Jääminen jälleen neljänneksi varmasti harmitti Niskasta, vaikka hän ei asiaa suoraan myöntänyt.

– Kaikkemme annoimme ladulle. Eihän neljäs sija ole olympialaisissa huono, mutta se on ensimmäinen, kun jää ilman mitalia, Niskanen asetteli sanansa.

Naisten maajoukkueen valmentaja Ville Oksanen myönsi, ettei nelossija ole mukava.

– Yksi joukkue olisi pitänyt jäädä enemmän taakse, niin se olisi ihan jees. Totta kai aina on pieniä asioita, joita voi miettiä, olisiko pitänyt tehdä toisin, Oksanen sanoi ja mainitsi viimeisen alamäen, jolle Pärmäkoski ampaisi päätösosuudella kärjessä.

– Keskimäärin auttaa, jos lähtee jonkun takaa, niin saa vähän paremmat vauhdit viimeiseen nousuun. Kontaktihan siinä tuli, joten on vaikea sanoa, mitä se olisi ollut ilman sitä. Ne kuuluvat lajiin, Oksanen sanoi.

Naisten hiihtomatkoista on Pekingin olympialaisissa jäljellä 30 kilometrin yhteislähtökisa, joka hiihdetään sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla.