Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääpallon MM-ryhmä aloittaa valmistautumisen kohti kisoja – mukana Jere Korhonen, Kimmo Kyllönen, Juho Liukkonen ja Kalle Lempinen

Suomen ryhmä lähellä lopullista muotoaan. Maailmanmestaruuskisat on tarkoitus pelata maaliskuun lopussa Venäjällä.

Suomen miesten jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Ari Holopainen on yhdessä apuvalmentaja Timo Tiusasen kanssa nimennyt 25 pelaajan ryhmän, jonka päätähtäin on Venäjän Syktyvkarissa 27.3–3.4. pelattavissa MM-kisoissa.

– Prosessi oli sinänsä aika helppo. Kokonaiset kaksi vuotta on ehtinyt kulua maajoukkueen edellisestä yhteisestä tapahtumasta, joten olemme viime aikoina seuranneet tiiviisti pelaajien edesottamuksia omissa seurajoukkueissaan, sanoo Ari Holopainen jääpalloliiton tiedotteessa.

– Nyt nimetyt pelaajat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta entuudestaan tuttuja, joten siinä mielessä meidän valmennusryhmällämme on selkeä näkemys heidän osaamisestaan.

Noin kuukauden kuluttua A-maajoukkueen valmennuskaksikon on kuitenkin supistettava ryhmää entuudestaan, sillä lopulliseen MM-joukkueeseen Suomi saa nimetä ainoastaan kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa.

– Tällä hetkellä ryhmässä on ylitarjontaa jokaiselle pelipaikalle, aina maalivahdeista hyökkääjiin, joten karsintaa on luvassa.

– Minulla on tietenkin jonkinlainen ajatus joukkueen rungosta jo olemassa, mutta pelaajien esitykset ja pelitapahtumat tulevan kuukauden aikana tulevat vaikuttamaan lopullisiin valintoihin. Ne pelaajat, jotka pystyvät pitämään yllä oman hyvän tasonsa, ovat vahvoilla, Holopainen sanoo.

Maajoukkueen valmistautuminen Venäjän MM-kisoihin tulee näillä näkymin olemaan muutaman yhteisen leiripäivän varassa, mutta toisaalta tilanne on melko lailla sama kaikille osallistuville maille.

– Pyrimme pitämään parin päivän yhteisen leirin juuri ennen kisoja, mutta ei tässä vaiheessa enää hirveästi ehdi tai voi tehdä.

– Tarkoitus on käydä perusasiat läpi ryhmätöiden avulla sekä puhumalla. Tärkeintä on saada kaikki ymmärtämään mitä ja miten me haluamme tehdä asioita kentällä, Ari Holopainen sanoo.