Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sara Kuivisto juoksi halliratojen mailin Suomen ennätyksen – uusi huippuaika 4.29,64

Suomalaisjuoksija Sara Kuivisto on juossut naisten halliratojen mailin uuden Suomen ennätyksen, kertoo Suomen Urheiluliitto verkkosivuillaan .

Kuivisto ylitti Ranskan Lievinissä järjestetyissä kansainvälisissä kisoissa maaliviivan ajalla 4.29,6.

Suomalainen ylsi suorituksellaan seitsemännelle sijalle. Juoksun voitti Etiopian Gudaf Tsegay ajalla 4.21,72.

Neljä ensimmäistä sijaa meni etiopialaisjuoksijoille. Kaikkiaan mailin finaaliin osallistui 14 juoksijaa, joista yksi ei yltänyt maaliin saakka.

Huippuajastaan huolimatta Kuivisto jäi tavoitteestaan, eikä alittanut mailin matkalle asetettua tulosrajaa, jolla aukeaa paikka maaliskuisten Belgradin MM-hallien 1500 metrille.

– MM-raja oli tavoitteena, mutta tämä kilpailu oli hyvä muistutus siitä, että kilpailukauden ensimmäinen 1500 metrin tai mailin kisa on aina vaikea, Kuivisto kommentoi juoksua Urheiluliiton sivuilla.

Suomalaisjuoksijan mukaan juoksu kulki Ranskassa hyvin. Kuivisto uskoo MM-hallien rajankin rikkoutuvan, kunhan hän saa vielä juostua kisan tai pari. Belgradin MM-hallien raja on 4.28,50.

Aiemman SE-ajan oli juossut Sandra Eriksson vuonna 2016. Erikssonin ennätysaika oli 4.30,91.

Vasta viime viikolla Kuivisto juoksi Ruotsin Uppsalassa yleisurheilun Pohjoismaiden hallimaaottelussa naisten 800 metrin uuden Suomen ennätyksen ajalla 2.02,64.

Hurske: Alkupään aidoissa vielä tekemistä

Norjan Jakob Ingebrigtsen on juossut miesten 1 500 metrillä uuden hallimaailmanennätyksen Ranskassa. Hän juoksi matkan Lievinin kansainvälisissä yleisurheilukisoissa aikaan 3.30,60.

Ingebrigtsen paransi entistä halli-ME:tä 0,44 sekuntia.

Suomalaisurheilijoista Reetta Hurske juoksi naisten 60 metrin aidat aikaan 8,06, mikä riitti finaalissa toiseen sijaan. Voiton vei ajan 8,00 aitonut Ranskan Laeticia Bapte. Suomen Nooralotta Neziri jäi ajalla 8,38 finaalin kahdeksanneksi eli viimeiseksi.

– Siihen olen tyytyväinen, että nyt pystyy kamppailemaan näiden kilpailuiden voitosta. En ole siihen aiemmin pystynyt, Hurske kommentoi Urheiluliiton sivuilla .

Lähtö ja loppu onnistuivat Hurskeen mukaan hyvin, mutta alkupään aidoissa on vielä tekemistä.

– En päässyt heti imuun ja rytmiin. Siihen voitto meni tänään, sanoi Hurske, joka kertoo energiatasojensa olleen huonot jo pari päivää.

Neziri valitteli, ettei kisavire ollut kohdallaan.

– Hermotus oli kateissa. Oli jo eilen huono treeni, mutta siihen olen tyytyväinen, että nelosaitaan asti olin hyvin kisassa mukana, Neziri sanoi Urheiluliiton mukaan.

Simo Lipsanen oli miesten kolmiloikassa kolmas tuloksella 16,59. Kilpailun voitti Kuuban Lazaro Martinez lukemin 17,21.

Elmo Lakka karsiutui miesten 60 metrin aitajuoksufinaalista jäätyään alkuerässään viimeiseksi ajalla 7,98.