Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suur-Savon reserviläiset voittivat Oltermannin viestin

Kilpailuun otti osaa 11 reserviläisjoukkuetta ja Maanpuolustuskorkeakoulun kadetit.

76. Oltermannin hiihtoviesti hiihdettiin Keuruulta Tikkakoskelle torstain ja perjantain välisenä yönä. Puolustusvoimien vanhin ja perinteikkäin kilpailu käytiin erittäin vaativissa olosuhteissa. Päivän aikana tehdyt valmistelut peittyivät koko yön kestäneessä lumisateessa ja eteneminen oli hidasta lumisessa maastossa.

Suur-Savon reserviläisten joukkue puolusti viime vuoden voittoaan ja selvisi vaihderikkaan yön päätteeksi 14 sekunnin erolla voittajaksi. Suursavolaisilla oli mahdollisuus ratkaista kilpailu jo aikaisemmin, mutta pari selkeää suunnistusvirhettä antoi myös muille joukkueille mahdollisuuden taistella voitosta.

Yöosuuden jälkeen neljä joukkuetta oli kahdeksan minuutin sisällä. Ankkuri Jeremias Lipsanen joutui päiväosuudelle auraamaan latua ja muut joukkueet pääsivät tuntumaan. Lipsanen hallitsi loppuradan ja pystyi pitämään toiseksi tulleen Pirkanmaan reserviläisten ankkurin Jarkko Liuhan takanaan. Kolmanneksi sijoittui Pohjois-Karjalan reserviläiset reilun minuutin voittajasta. Kilpailuun otti osaa 11 reserviläisjoukkuetta ja Maanpuolustuskorkeakoulun kadetit. Varusmiesten kesken käytyä A-sarjaa ei kilpailtu Puolustusvoimien koronamääräysten takia.

Juttua muokattu kello 16.50: Korjattu virheellinen tieto hiihtojoukkueen kokoonpanosta. Aaro Asikaisen tillalla hiihti Markku Reponen.