Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Topi Raitanen juoksi voittoon 3 000 metrillä Kuopiossa: "Ennätystä täytyy pystyä parantamaan"

Kuopiossa pidettävissä yleisurheilun SM-hallikisoissa kisattiin sunnuntaina miesten 3 000 metrin matkalla, jossa hallikauden ainoan kilpailunsa juossut Topi Raitanen vei SM-kultaa ajalla 7.57,46.

– Tämä kisa mittasi missä oikein ollaan harjoituskaudella menossa. Viime vuoteen verrattuna tilanne on huomattavasti parempi. Tällä juoksulla haettiin sellaista pahan olon tunnetta ja polttoa keuhkoihin, hallikautensa ensimmäisen ja samalla viimeisen kilpailun juossut Raitanen kuvaili kisan tauottua.

Harjoituskauden suhteen Raitanen toteaa olevansa aikataulussa, kun mietitään asioita pidemmälle kevääseen ja kesään.

– Viime vuonna tähän aikaan yritettiin tehdä vähän kovempia harjoituksia korkealla leirillä, mutta se ei oikein toiminut. Nyt ollaan palattu treeneissä takaisin perusasioiden äärelle ja tuttuihin toimintatapoihin leireillä. Se ei tietenkään vie vielä siinä tilanteessa kisavauhtia välttämättä eteenpäin ja vasta kesällä nähdäänkin miten onnistunut tämä harjoituskausi on lopulta ollut.

Helsinkiläisjuoksija pitää tulevan yleisurheilukesän arvokisoja (EM-kisat Saksassa ja MM-kisat Yhdysvalloissa) suuressa arvossa. Hyvin menestyäkseen tulee kunnon ja juoksuvauhdin olla hyvässä tikissä, jos mielii taistella hyvistä sijoituksista.

– Arvokisoissa on aina isot tavoitteet ja molemmissa kilpailuissa pitää pystyä juoksemaan hyvin, jos haluaa menestyä. Ennätystä täytyy pystyä parantamaan pikku hiljaa joka vuosi, jos mielii realistisesti tavoitella hyviä sijoituksia ja jopa mitalia arvokisoista. Pienin askelin mennään eteenpäin ja luotetaan siihen, että se palkinto tulee vielä joku päivä mitalin muodossa, 3 000 metrin parhaimmillaan aikaan 7.55,71 juossut Raitanen päätti.

Aino Pulkkinen kiihdytti naisten 200 metrin voittoon

Naisten 200 metrin kilpailu muodostui tasaiseksi taistoksi, jossa voittoon kiri lopulta Aino Pulkkinen aikaan 23,70. Hyvätasoisessa kisassa toiseksi tuli vasta maalisuoralla taipunut Anniina Kortetmaa (23,74) ja kolmanneksi sijoittunut Milja Thureson (23,86). Kärkikolmikosta jokainen kirjautti sunnuntaisen finaalijuoksun päätteeksi tilastoihin omat henkilökohtaiset ennätykset.

– Juoksu tuntui paremmalta kuin alkuerissä. Viimeisessä mutkassa olin vielä reilusti Anniinaa (Kortetmaa) perässä ja olin varma, että en enää saavuta häntä. Loppusuoralla huomasin kuitenkin saavuttavani häntä koko ajan ja laitoin lopulta kaikkeni peliin. Loppuun asti sai juosta ja heittäytyä, Pulkkinen iloitsi kilpailun ratkettua.

Pulkkinen urakoi juoksumatkoilla molempina SM-kisapäivinä, mistä johtuen rasitus luonnollisesti tuntui myös jaloissa kisojen päätöspäivän lähestyessä loppuaan.

– Jaloissa tuntui ja se jännitti tosi paljon. 200 metrin alkuerissä jalat olivat hieman kohmeiset ja väsyneet. Toisaalta aina kun laittaa piikkarit jalkaan ja lähtee kiihdyttämään telineistä, niin se auttaa yllättävän paljon, Pulkkinen kommentoi.

Kuopion SM-kisaviikonlopun jälkeen Aino Pulkkinen ottaa viikon verran levon kannalta, minkä jälkeen käynnistyvät harjoitukset tulevaa kesää kohti.

– Münchenin EM-kisoihin nyt ainakin tähdätään, 400 metrille tai 200 metrille. Aika näyttää miten kunto ja rankingpisteet lopulta riittävät. Tulosrajat ovat todella kovat, mutta jos rankingin kautta kisoihin pääsisi, niin se olisi hyvä asia.