Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieremä tarjosi olympiasankareilleen näyttävän kotiinpaluun – Kerttu Niskanen yllätettiin täysin

Yhteensä viisi mitalia Pekingin olympialaisista kahmineet Iivo Niskanen ja Kerttu Niskanen saivat ansaitsemansa mitalijuhlat sisarusten lapsuudenmaisemissa Vieremällä. Kiristynyt pakkasilta ei pelottanut paikalle saapunutta juhlakansaa, sillä joidenkin arvioiden mukaan paikalla oli jopa lähemmäs 3 000 innokasta fania ottamassa kylän sankareita vastaan.

Yleisö pääsi ihastelemaan paitsi olympiasankareita, myös näyttävää loppuilotulitusta.

– Aivan sanattomaksi vetää. Melkein enemmän jännitti nousta tuolta pienen kukkulan takaa kohti esiintymislavaa kuin olympialaisten startit, Kerttu Niskanen naurahti.

Juhlassa palauteltiin mieleen ikimuistoisia mitalihetkiä Zhangjiakoun olympialaduilta. Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja Olli Ohtonen kehui suojattinsa noudattaneen kellontarkkaa työtä matkalla kohti 15 kilometrin olympiakultaa. Myös Iivo myönsi kaiken loksahtaneen kohdalleen yhdessä uran tärkeimmässä paikassa.

– Aika lailla suunnitelmien mukaan siinä kyllä kaikki onnistui. Muistikaan ei katkennut missään vaiheessa, mies letkautti.

Uran ensimmäiset henkilökohtaiset olympiamitalit kisoissa hiihtänyt Kerttu Niskanen puolestaan myönsi, että 0,4 sekunnin tappio Therese Johaugille ei ole täysin pyyhkiytynyt mielestä, vaikka hopeaan olikin kultareunusta jo löytynyt.

– Parina yönä olen herännyt ja yrittänyt kurottaa sängyssä tai työntänyt viimeiseen mäkeen vähän lisävauhtia, Kerttu nauratti yleisöä.

Kerttu koki juhlaillan suurimman yllätyksen, kun Iivo kuulutti lavalle illan yllätysesiintyjänä Lauri Tähkän. Tutuksi tulleista riemunkiljahduksista selvisi, että yllätys oli mieluinen. Tapahtumaa järjestänyt Juha Vidgren sai Iivolta hyvän vinkin esiintyjän kartoittamiseen.

– Juhalle sanoin, että kun Kertulle tuli vihdoin henkilökohtainen olympiamitali, niin pitää tavoitella jotain isoa. Sanoin, että jos Tähkän saat, niin otetaan, Iivo kertasi.