Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotshi menetti F1-kisan syksyltä, formula 1:n MM-sarja reagoi kuljettajien toiveisiin

Formula ykkösten MM-sarjaa ei ajeta tällä kaudella Venäjällä, kertovat F1:n MM-sarja ja Kansainvälinen autoliitto FIA Twitterissä. Venäjän osakilpailu oli määrä ajaa 23.–25. syyskuuta Sotshissa.

MM-sarja ja Kansainvälinen autoliitto kertovat keskustelleensa päätöksestä tallien kanssa. Niiden mukaan kilpailun järjestäminen Venäjällä on nykytilanteen mukaan mahdotonta.

– Seuraamme Ukrainan tilannetta surullisina ja järkyttyneinä. Toivomme pikaista ja rauhanomaista ratkaisua, MM-sarja viestitti.

Eilen useat kuljettajat kertoivat boikotoivansa kisaa Venäjällä. Ensimmäisenä kantansa esitti nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel.

– Oma mielipiteeni on, ettei minun pitäisi mennä tuohon kisaan. En mene sinne, on mielestäni väärin kilpailla tuossa maassa, ihmisoikeuksien puolestapuhujana tunnettu Vettel sanoi torstaina.

Vettel kuuluu F1-kuljettajien yhdistyksen GPDA:n johtajistoon.

Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen totesi eilen, että "kun maa on sodassa, ei ole oikein kilpailla siellä". Kuljettajista Fernando Alonso ja Charles Leclerc uskoivat F1:n päätyvän oikeaan ratkaisuun.

Formula 1 -tallit ja kuljettajat ovat koolla Barcelonassa, jossa ajetaan kauden ensimmäisiä testejä. Testit päättyvät tänään.

F1-kauden on määrä alkaa 18.–20. maaliskuuta Bahrainista.