Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariviestin olympiamitalisti Mäki valitteli väsymystä: "Yöunet ovat olleet vähän vajavaisia"

Salpausselän yleisön kannustus olisi riittänyt kärkikamppailuihin, mutta olympialaisten menestykseen tottunut suomalaisyleisö ei päässyt nauttimaan omiensa onnistumisista maastohiihdon maailmancupissa Lahdessa. Sprintin aika-ajoista erävaiheeseen eteni kuusi suomalaista, mutta kaikkien tie katkesi ensimmäisellä kierroksella.

Miesten sprintin erävaiheessa Salpausselällä hiihtivät suomalaisista vain Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Olympialaisten sprintissä neljänneksi hiihtänyt ja pariviestistä hopeaa pokannut Mäki oli jonkin aikaa kiinni aikavertailun jatkopaikassa, mutta hänelläkään ei ollut asiaa 12 parhaan joukkoon. Mäki myönsi, että on Kiinan-reissun jäljiltä vielä väsynyt.

– Yöunet ovat olleet vähän vajavaisia, Mäki kertoi oltuaan kotimaassa runsaan viikon.

– 50 tuntiin tuli nukuttua ehkä neljä tuntia, Mäki laski pariviestin jälkeisen mitalijaon ja matkustuksen aiheuttamaa pyöritystä.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen Lahden erähiihtoonsa, jossa pystyi nousemaan kuudennelta sijalta lopussa kolmanneksi, vaikka Lahden 1,6 kilometrin radan viimeisillä sadoilla metreillä on hänen mielestään vaikea löytää ohituspaikkaa.

Mäki toivoo onnistumisia vielä loppukauden sprintteihin, joita hiihdetään ensi viikolla Norjan Drammenissa ja parin viikon kuluttua Ruotsin Falunissa. Kauden alussa hän oli Rukalla sprintin kuudes, mutta muita finaalipaikkoja hänellä ei ole maailmancupista.

Mäen olympiamenestystä olisi ollut vaikea ennustaa joulukuussa. Hän sairastui Lillehammerin maailmancupin jälkeen ja oli silloin omien sanojensa mukaan "paskana".

– Olin silloin aika heikolla hapella, ja harjoituslenkeillä juniorit hiihtivät ohitse. Onneksi saimme rakennettua Pekingiin hyvän vireen, Mäki kertasi.

Arvokisoissa Mäki on ollut kahdesti peräkkäin mitalimies. Viime talven MM-laduilla hän oli pariviestin MM-hopealla Ristomatti Hakolan parina, ja Zhangjiakousta tuli niin ikään hopeaa Iivo Niskasen parina.

Vuorisella raskas jalka

Mäki sijoittui Lahden sprintissä 16:nneksi ja Vuorinen 21:nneksi. Vuorinen totesi, ettei hänellä ollut ollenkaan hyvä päivä. Sama tunne oli torstainakin Helsingin Olympiastadionin kutsukisassa.

– Pekingin jälkeen on ollut hankalia päiviä. Jalka on raskas, eikä kropassa ole hyvä fiilis, Vuorinen sanoi ja arvioi, ettei olisi ollut vielä valmis kilpailemaan.

Hän toivoo, että olo paranee päivä päivältä. Odottamaan ei voi jäädä, sillä kisoja tulee kovalla tahdilla.

Miesten sprintin voittoon hiihti olympiavoittaja Johannes Hösflot Kläbo, joka venytti mononsa maaliviivan yli niukasti ennen Ranskan Lucas Chanavat'ta. Kolmas oli Norjan Sindre Björnestad Skar.