Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Glen Kamara palasi haastattelussa Kudela-tapaukseen – rasistisia solvauksia tulee yhä

Suomen jalkapallomaajoukkueen ja skottiseura Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara oli vuosi sitten ison kohun keskellä, kun tshekkiläisen Slavia Prahan pelaaja Ondrej Kudela solvasi häntä rasistisesti Eurooppa-liigan ottelussa. Kudela veti äskettäin pois valituksensa tapauksesta saamastaan pelikiellosta ja pyysi myös anteeksi tapahtunutta. Tai ainakin sitä, että meni sanomaan mitään Kamaralle. Asia on siis saanut tietyllä tavalla päätepisteen, mutta ikävät muistot elävät yhä.

– En sanoisi että minulla on painajaisia siitä, mutta olen ajatellut tapausta (paljon). Varsinkin, kun joku tunnistaa minut rasistisen solvauksen kohteeksi joutuneena, eikä Rangers-pelaajana. Muistan kun kävin ystäväni pitämässä burger-paikassa, ja sinne tulee mies ja katsoo minua. Ja sanoo: "Sinä olet se tyyppi jota solvattiin rasistisesti". Ja minä olen, että "joo kyllä, minä se olen". Hän ei tuntenut minua jalkapallon kautta, hän tunsi minut tuosta tilanteesta, Kamara sanoi haastattelussa Sky Sports -sivustolla .

Kamara kuvaili haastattelussa tapauksen kulkua ja kertoi myös, mitä Kudela oikein kuiskasi hänen korvaansa. Ja mietti, kuinka tunteet myrskysivät päässä tilanteessa.

– Vihaa, pettymystä tietyllä tavalla. Jos olisin kuullut sen (saman) fanilta (katsomosta), kestäisin sitä hieman paremmin, mutta kun kyseessä on pelaaja... Miten tuollaista voi tapahtua? Miksi tuollaista pitää tapahtua? Ei pitäisi, Kamara muisteli.

– Juuri hiljattain joku sanoi minulle (kentällä) "senkin idiootti", eikä se merkitse mitään. Mutta kun joku solvaa sinua rasistisella tavalla, tunne on erilainen. Vihaa, pettymystä, kaikkea mahdollista. Niin monia tunteita vellomassa päässä.

Viestejä Valioliigan tähdiltä

Kamara kiittelee tuesta, jota hän sai niin monelta taholta tapauksen jälkeen.

– Viestejä ihan tuntemattomilta, viestejä isoilta tähdiltä Valioliigasta, paljon paljon tukea. Ystäviltä, perheeltä, kaikilta ympärilläni. Se oli mukavaa.

– Äitini oli niin järkyttynyt, ja yritti lohduttaa minua kaikin tavoin. "Sinä pärjäät, kaikki ookoo, olen ylpeä sinusta". Äitini on aina ollut tukenani. Ja joka kerta kun astun kentälle, pyrin tekemään hänet ylpeäksi minusta.

Kamaralta kysyttiin, vieläkö asia vaikuttaa häneen sosiaalisessa mediassa. Eli saako hän rasistisia solvauksia tapauksen tiimoilta?

– Kyllä, ehdottomasti. Vaikka jos minusta tai Kudelasta on jotain uutisia, minut tägätään tai minulle lähetetään yksityisviestejä. Tuota on vieläkin aina silloin tällöin, luultavasti kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Mutta joo, viestejä tulee yhä.

– Tuon tapauksen kanssa minun on elettävä.