Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottas avasi F1-kauden aika-ajon kuudennella sijalla

Valtteri Bottas aloitti formula 1 -kauden 2022 hienosti Bahrainin gp:n aika-ajossa. Bottas kiihdytti uuden tallinsa Alfa Romeon ajokin kuudenneksi ja pääsee hyvistä asemista kauden avauskilpailuun sunnuntaina.

Bottas jäi sekunnin Ferrarin Charles Leclercin kärkiajasta. Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen lähtee toisesta lähtöruudusta, ja Leclercin tallitoveri Carlos Sainz oli kolmas.

Bottaksen edelle ennättivät myös Red Bullin Sergio Perez ja entinen tallitoveri, seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton Mercedeksellään.

Bottas oli Viaplay Sportin haastattelussa silminnähden tyytyväinen aika-ajoon.

– Olen tiimin puolesta ylpeä, Bottas kertoi ja paljasti osan talliväestä jännittäneen kauden ensimmäistä aika-ajoa melkoisesti.

Bottakselle Alfa Romeon hyvä vauhti ei tullut yllätyksenä, sillä hän sanoi saaneensa auton hyviin säätöihin perjantain harjoituksissa.

– Aika-ajo onnistui tosi hyvin. Onnistuin myös itse parantamaan aika-ajon jokaisella kierroksella ja ajamaan lopulta puhtaan kierroksen. Kaikki meni tosi smoothisti, Bottas jatkoi.

Bottas odottaa hyvää vauhtia myös sunnuntain kilpailussa, jos talli pystyy välttämään harjoitusten ja talven testien tekniset ongelmat.

– Auto on hyvä myös pitkissä vedoissa, Bottas vakuutti.

– Ferrarit ja Red Bullit ovat ehkä muita edellä, mutta uskon, että pystymme taistelemaan kaikkia muita vastaan. Kilpailussa pitää tähdätä eteenpäin eikä taaksepäin.

Leclerc juhli Ferrarin paluuta kärkikahinoihin

Ferrareiden ja Bottaksen vauhti osoitti, että Ferrarin moottorit ovat alkavalla kaudella vahvoja ainakin aika-ajoasetuksissa.

– Meillä on ollut kaksi vuotta vaikeaa, mutta olemme tehneet hyvää työtä. Siinä mielessä paalupaikka tuntuu nyt tosi hyvältä, Leclerc totesi Viaplay Sportin haastattelussa

– Olimme etukäteen toiveikkaita, mutta luulimme silti, että Red Bull olisi meitä nopeampi.

Leclerc muistutti haastattelunsa lopuksi, että tilanne voi muuttua sunnuntain kilpailussa, kun vauhdin pitää kestää koko pitkä kilpailu.

– Katsotaan, miten käy, Leclerc pohdiskeli kilpailua Red Bullin autoja kuljettajia vastaan.

Verstappen luottaa parempaan kilpailuvauhtiin

Maailmanmestari Verstappen lähti aika-ajoon suosikkina. Hän vaikutti silti varsin tyytyväiseltä eturivin lähtöpaikkaan.

– Meillä on ollut hieman vaikeuksia auton balanssin kanssa, kun auto pitäisi saada toimimaan sekä aika-ajossa että kilpailussa, Verstappen paljasti.

– Kokonaisuudessaan tämä oli silti hyvä päivä ja alku formuloiden uuteen aikaan. Luulen, että kilpailusta Ferraria vastaan tulee tasainen.

Kolmannen ruudun ottanut Carlos Sainz oli helpottunut. Hän on ollut harjoituksissa useita kymmenyksiä tallitoveristaan jäljessä, mutta pääsi aika-ajossa lähes samaan vauhtiin.

– Olen aika tyytyväinen aika-ajon kolmossijaan kaikkien vaikeuksien jälkeen. Olen joutunut miettimään todella paljon, miten tämän auton saisi parhaaseen vauhtiin. On ollut paljon miettimistä, Sainz kertoi.

MM-kauden ensimmäisen kilpailu alkaa sunnuntaina kello 17 Suomen aikaa.