Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket varmisti jatkosarjan voittonsa Korisliigassa

Kauhajoen Karhu Basket varmisti miesten Korisliigassa ylemmän jatkosarjan voittonsa, kun se kukisti vieraspelissään Helsinki Seagullsin 82–72.

Kaksi edellistä peliään hävinnyt Karhu Basket otti ottelun haltuunsa, kun se nykäisi toisen neljänneksen puolivälissä tasatilanteesta jakson lopun 18–2 ja pääsi puoliajalle 16 pisteen johdossa. Seagulls ei päässyt toisella puoliskolla enää kahdeksaa pistettä lähemmäs.

– Meillä on ollut pari vaikeaa viikkoa, joten tarvitsimme tätä voittoa. Pelasimme nytkin vajaalukuisena, mutta kovalla motivaatiolla, kehui Karhu Basketin kapteeni Rene Rougeau.

Tasaisesta vierasjoukkueesta kolmikko Joona Hakamaa, Lee Skinner ja Simeon Cartet keräsivät kukin 14 pistettä. Seagullsista pääsi yli kymmenen pisteen vain Zaccheus Darko–Kelly 13 pisteellä.

Pyrintö juuttui kuudenneksi

Tampereen Pyrintö jäi tiiviimmin ylemmän jatkosarjan viimeiselle kuudennelle sijalle, kun KTP–Basket haki vierasvoiton 94–84. Pyrinnölle tappio oli neljäs peräkkäinen.

Tasainen ottelu oli puolitoista minuuttia ennen loppua numeroissa 84–84, mutta KTP lasketteli lopun siis 10–0.

KTP:n Urald King ja Pyrinnön Ike Smith pääsivät joukkueidensa tehomiehiksi 21 pisteellä.

Lahteen jäi jatkoaikavoitto

Alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti BC Nokiasta jatkoaikavoiton 106–97. Tappiosta huolimatta BC Nokia piti paikkansa sarjan toisella pudotuspelipaikalla.

BC Nokia johti neljännen jakson toiseksi viimeisellä minuutilla jo 11 pisteellä, mutta Lahti siirsi 13–2 -kirillä ratkaisun jatkoajalle, jota se hallitsi.

Chris Clarke heitti Lahdelle 26 ja Justin Pierce Nokialle 31 pistettä.