Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armand Duplantis ja Yulimar Rojas järjestivät Belgradissa ME-juhlat

Yleisurheilun MM-hallikisat huipentuivat sunnuntaina Belgradissa Yulimar Rojasin ja Armand Duplantisin näytöksiin. Venezuelalainen olympiavoittaja voitti kolmiloikan mestaruuden maailmanennätyksellä 15,74 ja Duplantis seiväsmestaruuden ME-lukemin 620.

Rojas paransi sisäratojen ME-tulostaan 31 sentillä ja ylitti seitsemällä sentillä myös Tokion olympialaisissa hyppäämänsä maailmanennätyksen 15,67.

Rojaksen tapaan olympiakultaa viime kesänä Tokiossa juhlinut Duplantis lisäsi sentin aiemmin tässä kuussa hyppäämäänsä ME-tulokseen.

Rojas voitti Belgradissa kolmiloikkamestaruuden tasan metrillä.

– Tiesin, että ennätys on mahdollista, enkä halunnut hukata tilaisuutta, Rojas kertoi uutistoimisto AFP:lle.

– Iso tavoitteeni on yltää 16 metriin, ja sitä ajattelen joka päivä.

Samalla Rojas paljasti, että hän kaavailee osallistumista myös pituushyppyyn Eugenen MM-kisoissa heinäkuussa. Hänen pituusennätyksensä on 688, mutta viime kesänä hän hyppäsi myötätuulen tuella 727.

– Saatan osallistua MM-kisoissa molempiin lajeihin. Pystyn siihen, jos olen kunnossa ja olosuhteet ovat hyvät, Rojas jatkoi.

D uplantis ei antanut viestien sotkea keskittymistään

Armand Duplantis onnistui lähes mahdottomassa tehtävässä Belgradin MM-hallikisojen viime hetkillä. Hän päätti kisat seiväshypyn maailmanennätykseen, vaikka hänen hyppäämistään häiritsivät kisojen viimeiset juoksumatkat 4x400 metrin viestit.

Järjestäjät pakottivat Duplantiksen pitämään taukoa juoksujen ajan, jotta hänen ME-yrityksensä saataisiin suoraan tv-lähetykseen juoksujen seuraamista häiritsemättä. Duplantiksen ystävälliseksi tarkoitettu hymy näytti siinä vaiheessa varsin väkinäiseltä.

Viestien jälkeen Duplantis, 22, kuitenkin ponnisti ME-tulokseksi 620. Alla oli kaksi limboa.

– En meinaa aivan ymmärtää mitä tässä tapahtui, Duplantis kommentoi saavutustaan Ruotsin tietotoimiston mukaan.

– Tuntuu upealta, aivan sairaan hienolta. Ja juuri nyt on vaikea puhua, kun tuli huudettua niin paljon ennätyksen synnyttyä, Duplantis jatkoi.

– Tuli vielä uran ensimmäinen maailmanmestaruus.

Duplantiksella oli ennestään Tokion olympiavoitto, Berliinin 2018 kisojen Euroopan mestaruus ja MM-hopea Dohan 2019 kisoista.

Duplantiksesta tuli seitsemäs MM-hallikisoissa kultamitalin saavuttanut ruotsalaisurheilija.

Mäkelän kisa jäi "aivan kesken"

Kristiina Mäkelä oli kolmiloikassa yhdeksäs hallikauden parhaalla tuloksellaan 14,14.

– 14,30 olisi ollut otettavissa, ja kolme viimeistä kierrosta. Sitä läksin viimeisessä hypyssä hakemaan, eikä siinä ollut mitään paineita. Olisin tarvinnut vielä ne kolme kierrosta. Nyt tuntui, että kisa jäi aivan kesken, Mäkelä sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Mäkelä onnistui vain kolmannella yrityksellään, kun hän ei saanut tuntumaa pompottavaan rataan.

– Rata oli tosi haastava. En paljon siirtänyt askelmerkkiä taakse ensimmäisen hypyn jälkeen, mutta jäin toisessa hypyssä niin kauas lankusta, että siitä oli turha hypätä, Mäkelä kertoi.

Yhdysvaltain Grant Holloway otti mestaruuden 60 metrin aitajuoksussa. Hänen voittoaikansa oli 7,39. Välierissä hän sivusi ME-tulostaan 7,29.

-----

Lähteenä myös uutistoimisto TT.