Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans punnersi pudotuspeleihin – HPK:n suora playoff-paikka suli lopussa

Jääkiekon Liigan runkosarjan päätöskierros oli täynnä dramatiikkaa sekä suuria tunteita. Pelicansin ja HPK:n välisen kamppailun panokset olivat kummallekin joukkueelle selvät.

Lopulta Pelicans vei ottelun nimiinsä 4–2. Se tiesi sitä, että lahtelaiset nousivat taulukossa sijalle yhdeksän, ja hämeenlinnalaiset joutuvat hakemaan vauhtia myös pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta.

Pelicans kohtaa KooKoon, ja HPK mittaa viime kevään mestarin Lukon kevätkunnon.

HPK:n suora puolivälieräpaikka valui käsistä vain 16 sekuntia ennen loppua, kun Jiri Smejkal ohjasi 3–2-voittomaalin lahtelaisten pelatessa ilman maalivahtia. Pelicans pystyi ottamaan riskiä, kun Kuopiosta kantautui tieto JYPin voitosta.

– Onhan Kouvola meille maantieteellisesti parempi kohde kuin Oulu. Muuten vastustajalla ei ole mitään väliä. Nyt nautimme hetken voitosta ennen kuin käännämme katseet KooKooseen, lahtelaispuolustaja Teemu Eronen sanoi.

– Pelicans sai karvaalla tavalla voittomaalin. Se harmittaa, mutta nyt meidän pitää kaivaa pieni kiukku esiin. Lukkoa vastaan tulee kova sarja, HPK:n Markus Nenonen kertoi.