Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saudi-Arabian F1-radan läheisyyteen tehtiin ohjusisku – perjantain harjoituspäivä ajettiin kuitenkin loppuun

F1-sarjan perjantain harjoitukset ajettiin Saudi-Arabian Jeddassa turvallisuushuolien keskellä. Perjantain toiset harjoitukset alkoivat 15 minuuttia myöhässä, kun Kansainvälinen autoliitto FIA ja F1-sarjan johto järjestivät tapaamisen tallipomojen ja kuljettajien kanssa. Tapaamisen aiheena oli kuljettajien ja tallipäälliköiden huoli turvallisuudestaan.

Ensimmäisten harjoitusten loppuhetkillä Jeddan taivaalle nousi suuri musta savupilvi. Muun muassa uutistoimisto Reutersin mukaan Jemenin huthi-kapinalliset olivat tehneet ohjus- ja drooni-iskun öljynjalostaja Aramcon tuotantolaitokseen, joka sijaitsee runsaan kymmenen kilometrin päässä Jeddan F1-radasta.

Toiset harjoitukset kuitenkin ajettiin, ja nopeinta vauhtia piti Ferrarin Charles Leclerc, joka oli myös perjantain avausharjoitusten ykkönen. Leclerc sai ensimmäisissä harjoituksissa ajan 1.30,772 ja toisissa 1.30.074. Leclerc ajoi kärkiaikansa pehmeillä renkailla.

Päivän molempien harjoitusten kakkonen oli Red Bullin Max Verstappen. Hän jäi avausharjoituksissa kärkivauhdista 0,116 ja kakkosharjoituksissa 0,140 sekuntia. Verstappenin päivän paras kierros syntyi keskikovilla renkailla.

Ensimmäisten harjoitusten kolmas oli Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas, joka jäi toisissa harjoituksissa yhdeksänneksi. Leclercin perjantai päättyi suunniteltua nopeammin, kun hän osui toisissa harjoituksissa autollaan seinään.

Uutistoimisto AFP:n mukaan F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali vakuutti toisten harjoitusten aikana, että viikonlopun F1-ohjelma säilyy muuttumattomana ja että kilpailun läpivieminen on turvallista. F1-kauden toisen kilpailun on määrä olla sunnuntaina.