Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saudi-Arabian viranomaiset pyrkivät varmistamaan F1-kilpailun turvallisuuden kaikin keinoin

Saudi-Arabian gp:n järjestäjät huolehtivat formula 1:n MM-sarjan toisen kilpailun turvatoimista maksimaalisin keinoin. Järjestäjät ovat vieneet turvatoimet äärimmilleen Jemenin huthikapinallisten perjantaina tekemän ohjusiskun takia.

Terrorityön tekijöiksi ilmoittautuneet kapinalliset iskivät ohjuksilla ja drooneilla Aramcon öljynjalostuslaitokseen, joka sijaitsee vain reilun kymmenen kilometrin päässä Jeddan F1-radasta.

Iskusta seuranneen tulipalon katku kantautui perjantaina myös F1-ajajien nenään. Sen pani merkille muiden muassa hallitseva maailmanmestari Max Verstappen, joka aluksi luuli sen johtuvan jostain auton viasta.

Ajajat ilmaisivat hyökkäyksen jälkeen huolensa F1-kilpailun turvallisuudesta, mutta Kansainvälinen autoliitto, järjestäjät, MM-sarjan johto ja kilpatallit päättivät myöhemmin perjantaina, että tapahtuma pyritään järjestämään normaaliin tapaan.

Kokoukset jatkuivat yömyöhään

Lauantaina Saudi-Arabian viranomaiset ja kisajärjestäjä vakuuttivat, että turvallisuus pyritään varmistamaan kaikin keinoin.

– Maan hallitus ja turvallisuudesta vastaavat viranomaistahot vakuuttavat, että tilaisuus on turvallinen, viranomaiset ja järjestäjät ilmoittivat yhteisessä tiedotteessaan.

Myöhään yöhön venyneissä kokouksissa viranomaiset vakuuttivat kilpatallit turvatoimillaan.

Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja useat muut maat ovat tuominneet perjantain iskun.

Länsi on pyytänyt Saudi-Arabiaa lisäämään öljyntuotantoaan Ukrainan sodan järkyttämien öljymarkkinoiden rauhoittamiseksi. Saudi-Arabia on toistaiseksi pitäytynyt kasvattamaan tuotantoa vain öljyntuottajamaiden järjestön Opecin ohjaussuositusten mukaisesti.