Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkkila ja Versluis pitämässä asemansa MM-vapaatanssissa

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis pitivät asemansa loppuun saakka taitoluistelun MM-kilpailujen vapaatanssissa. Suomalaispari päätti lauantaina kauden onnistuneeseen kilpailusuoritukseen ja oli Ranskan Montpellierissä 12:s.

Perjantain rytmitanssissa he saivat 71,88 pistettä ja lähtivät lauantain vapaatanssiin 12. sijalta. Vapaatanssi tuotti 104,07 pistettä ja yhteistuloksen 175,95. Vapaatanssissa kisasi lyhytohjelman 20 parasta paria.

– Kokonaisuutena tämä menee onnistumisen puolelle. Yksi kauden parhaista rytmitansseista. Vapaatanssissa oli pieniä virheitä, jotka jouduimme taistellen korjaamaan. Verrattuna vuoden takaiseen MM-kisaan (21:s) tämä oli huima parannus, Turkkila summasi STT:lle puhelimitse.

– Olemme tyytyväisiä kisaan kokonaisuutena. Tänään oli hieman taistelua, mutta yleisöä oli paljon, ja saimme siitä lisää energiaa, Versluis jatkoi.

Helmikuussa Pekingin olympialaisissa Turkkila ja Versluis sijoittuivat 15:nneksi. Tuolloin he kasasivat 173,88 pistettä ja olivat tyytyväisiä ensimmäiseen kokemukseensa olympialaisissa.

– Rytmitanssi oli nyt huomattavasti parempi kuin olympialaisissa (68,23) ja nosti kokonaispisteitä, Turkkila sanoi.

Olympialaisten jälkeen pari panosti Pekingissä havaittujen ongelmakohtien korjaamiseen ja sai harjoituksissa hiotut asiat käytäntöön MM-jäällä.

– Tämä näkyi varsinkin rytmitanssissa ja toi lisää pisteitä, Versluis tuumi.

Maailmanmestariksi luisteli ranskalaispari Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron.

Ylä- ja alamäkiä - ja sitten armeijaan

Tammikuun EM-kilpailut Tallinnassa jäivät väliin Turkkilan joulukuisen koronavirustartunnan takia, joten parilla riitti näyttöhaluja olympialaisissa ja MM-kilpailuissa. Onnistuneiden suoritusten jälkeen kauden voi päättää hyvillä mielin, joskin väsyneenä.

– Kausi on ollut todella pitkä. On ollut ylä- ja alamäkiä. Nebelhorn Trophyn voittaminen syyskuussa, olympiapaikan varmistaminen ja olympialaisissa onnistuminen olivat kohokohtia. Eikä MM-kilpailujen 12. sija ole huono. Olemme oikealla suunnalla, Turkkila tuumi.

Kauden päättyessä on aika levätä hetki, mutta Versluisilla riittää tekemistä myös Suomen valtion järjestämänä.

– Aloitan intin (armeijan) kahden viikon kuluttua, urheilujoukkoihin Santahaminaan suuntaava Versluis kertoi.

– Uusi ohjelmakin pitäisi suunnitella, Turkkila huikkasi lopuksi.