Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kypärät löysällä KooKoon juhlassa

Ensikertalaisina jääkiekkoliigan välieriin pyrkivistä Jukureista ja KooKoosta pääsee altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt KooKoo kokeilemaan ensimmäisenä katkaisua kotikaukalossaan. Kouvolalaiset hakivat sunnuntaina vierasvoiton runkosarjan kakkosen Jukurien kotiluolasta maalein 5–1. KooKoo johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3–2.

Vieraiden ykköstykki oli kaksi ylivoimamaalia paukuttanut Joose Antonen (2+1). Sentteri Kim Strömberg syötti maaleista kolme. Jukurien kavennusmaali oli Teemu Henritiuksen, 28, ensimmäinen pudotuspeliosuma, kymmenen vuotta Jokereissa pelaamiensa edellisten playoff-ottelujensa jälkeen.

– Lähdimme kohentamaan aiemmin piippuun jääneitä vetojamme. Hyvä, että osuin paikoissani, kun sain niin hyviä syöttöjä lähes tyhjän maalin eteen, Antonen kommentoi.

– Haluan vain pyytää anteeksi kotiyleisöltämme. Valmistautumisemme oli huonoa. Olimme valmentajista lähtien jokainen huonompia kuin KooKoo, kuittasi ärsyyntynyt Jukurien valmentaja Olli Jokinen.

Voi vain ihmetellä tuomariston puuttumattomuutta pudotuspeleissä liki kaikkeen. Avauserässä vastustajalta repäistiin kypärä päästä seitsemän kertaa. Jäähy vihellettiin neljännestä, viidennestä ja seitsemännestä. Erätauolla tuomaristolle meni selvästi määräys, että asiaan puututaan sen jälkeen joka kerta.

Päätöserässä Jukurien Kirill Maksimov löi KooKoon Peetro Seppälää jäähyn arvoisesti poikittaisella mailalla osuen samalla linjatuomari Joni Pekkalaa sormille. Jokainen hallissa näki tuomarin kivuliaan reaktion. Se sentään menee hyvänä huumorina, että hallissa soi kotijoukkueelle tulevan jäähyn aikana Sleepy Sleepersin kappale "Sulle silmäni annan".