Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Urheilutanssijoiden Vanhala ja Tarvonen jäivät niukasti ulos vakiotanssin SM-kilpailujen finaalista

Vähäinen kilpailumäärä on heikentänyt parin tuloksia kisoissa.

Mikkelin Urheilutanssijoiden pitkäaikaisin kilpapari Olli-Pekka Vanhala ja Tiina Tarvonen tanssivat tämän vuoden vakiotanssi SM-kilpailussa sijalle seitsemän. Kilpailun senioriluokassa oli mukana 28 paria.

Pitkään yhdessä tanssinut pari lähti kilpailuun mukaan, vaikka valmistautuminen ei ole ollut normaalia koronasta ja perhesyistä johtuen.

– Olemme joutuneet treenaamaan hieman hajanaisesti ja treenimäärät eivät ole olleet normaalitasolla, Vanhala kertoo.

– Harjoittelu on ollut hajanaista ja olemme kilpailleet kahden viime vuoden aikana vain neljä kertaa. Vaikka meillä on paljon kilpailurutiinia, niin vähäinen kilpaileminen heikentää tuloksia, Tarvonen lisää.

Vanhala kertoo, että pari on kuitenkin pystynyt säilyttämään tasonsa harvoista harjoituksista huolimatta.

– Olemme tyytyväisiä tulokseen tällä harjoittelulla. Valitettavasti monet kilpakumppanit ovat treenanneet paljon, ja se näkyy tuloksissa. Parhaiten tässä kilpailussa onnistuimme viidestä vakiotanssista ehdottomasti valssissa. Kokonaisuus pysyi parhaiten kasassa, liike oli pehmeää, saimme aikaan laajat linjat ja musiikin käyttö onnistui parhaiten, Vanhala kertaa kilpailua.

Tarvonen toteaa, että tango oli tällä kertaa parin heikoin osuus.

– Emme onnistuneet saamaan riittävää kontrollia, stagaattomaista musiikin käyttöä ja muoto hajosi liikaa, Tarvonen lisää.

Seuraavaksi pari suuntaa harjoittelemaan valmentajan ohjauksessa ja aloittaa valmistautumisen Oulun IKM-kilpailuun.