Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marigold IceUnitylle muodostelmaluistelun MM-hopeaa, Helsinki Rockettesille pronssia – Rockettesin maailmanmestaruus kaatui epäonniseen vapaaohjelmapäivään

Kanadalainen Les Supremes luisteli kullalle kotiyleisönsä edessä muodostelmaluistelun MM-kisoissa Kanadan Hamiltonissa.

Tiimi keräsi yhteispisteitä 236,31 lyhytohjelmasta ja lauantain myöhäisillassa Suomeen aikaa luistellusta vapaaohjelmasta.

Suomalaisjoukkueet ylsivät hopealle ja pronssille, kun Marigold Ice Unity luisteli kakkossijalle pistein 228,72 ja Helsinki Rockettes pistein 226,20.

Kilpailua johtaneelle Helsinki Rockettesille vapaaohjelmapäivä oli epäonninen. Joukkue aloitti vapaaohjelmansa tarkasti ja vahvasti, mutta otteettomassa askelsarjassa luistelija kaatui, mikä johti toiseenkin kaatumiseen.

Joukkue kokosi rivinsä loppuohjelmaan, mutta virhe elementissä pudotti joukkueen vapaaohjelmakilpailun viidenneksi pistein 143,44. Perjantain lyhytohjelmakilpailun voiton ansiosta joukkueen kokonaispisteet 226,20 nostivat sen MM-pronssille.

– Tämä oli nyt tällainen luistelu. Siinä oli paljon hyvää, mutta siinä oli todella paha virhe, joka maksoi meille paljon. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta, vaikka tulos olisikin meille pettymys. Joukkue on täynnä huikeita luistelijoita, valmentaja Kaisa Arrateig totesi Suomen Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Valmentaja korosti, ettei kyse ollut hermostuneisuudesta, vaan huonosta tuurista. Luistelijalta valitettavasti jalka lipsahti alta.

– Meiltä meni maailmanmestaruus, mutta onneksi tuli pronssi. Siihen tarvitsee olla tyytyväinen.

Joukkueen kapteenisto myönsi tunnelman olevan pettynyt, sillä joukkue lähti tavoittelemaan MM-kultaa.

– Elisen jälkeen odotukset olivat korkealla. Aina ei kuitenkaan voi tietää, mitä käy, ja nyt kävi pienet epäonnistumiset. Aika tyhjäksi tämä olon jättää, mutta pronssi on kuitenkin mitali ja osoittautuu varmasti arvokkaaksi pettymyksen haihduttua, kapteenit Nona Vihma ja Petra Viitanen totesivat tiedotteessa.

Marigoldin valmentaja: Joukkueen meno näytti todella vahvalta

Marigold päätyi teknisten tasojen pudottua lyhytohjelmallaan neljänneksi perjantaina, mutta MM-jäällä onnistunut vapaaohjelma From Darkness To Light toi sille ennätykselliset 151,24 pistettä.

Valmentaja Anu Oksanen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa kokonaissuoritukseen.

– Oli ihan mieletön fiilis jo ohjelman loppuvaiheessa. Joukkueen meno näytti todella vahvalta. Se lähti taistelemaan tähän päivään. Näki selvästi, että luistelijat nauttivat luistelustaan ja olivat vahvasti sisällä tulkinnassaan, hän sanoi tiedotteessa.

Marigold on voittanut MM-kullan viidesti, Rockettes kolmesti. MM-kisat luisteltiin ensi kertaa vuoden 2019 Helsingin kisojen jälkeen.

MM-Hamilton oli kokonaistuloksiltaan suomalaisille edellisten, kahden vuoden takaisten MM-kotikisojen toisinto. Marigold IceUnity oli silloinkin MM-hopeamitalisti ja Helsinki Rockettes pronssimitalisti.