Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jauhiainen ja Ojansivu johtivat Savo Volleyn kotivoittoon

Keskipelaaja Miki Jauhiainen ja hakkuri Olli-Pekka Ojansivu syöttivät molemmat kolme ässää tärkeisiin paikkoihin, ja Savo Volley tasoitti sunnuntaina Kuopiossa 3–1-voitolla lentopallon Mestaruusliigan finaalisarjan otteluvoitot 2–2:een VaLePaa vastaan.

– Syöttö tosiaan kulki kivasti ja pisteitäkin tuli vähän enemmän kuin odotin, mutta aivan sama vaikka olisi nolla pistettä niin kauan kuin voitetaan, Jauhiainen korosti.

Jauhiainen pelaa liigassa avauskauttaan. Neljä edellistä hän pelasi Utahin Provossa monelle suomalaiselle tutussa Brigham Youngin yliopistossa. Suomeen tuli mukana vaimo, ja talvella syntyi esikoinenkin.

– Melko pian finaalien jälkeen palaamme Amerikkaan. Perhe on nyt tärkein. Siksi jouduin kieltäytymään maajoukkueesta tulevana kesänä, mutta olen valmis myöhemmin, jos vielä kelpaan, sanoi viime syksynä EM-kisat pelannut Jauhiainen.

Jauhiainen teki 12 pistettä ja tehosaldo oli sama +12 eli virheitä ei tullut. Tehosaldo oli joukkueen paras. Antti Siltala teki 17 pistettä saldolla +9, Andrus Raadik 18 ja saldo oli +9. Siltalan tavoin uransa tämän kauden jälkeen lopettavan Ojansivun lukemat olivat 12 ja +8.

– Oli mahtavaa päästä pelaamaan suuren yleisön (1 752 katsojaa) eteen. Kokeneet kaverit joukkueessani osasivat nauttia siitä ja tunnelmasta, kehui Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen koko joukkuetta.

VaLePalta latinki hukassa

Tulos varmisti sen, että maanantaisen toisen Kuopion ottelun lisäksi pelataan ainakin ensi torstaina Sastamalassa. Mahdollinen seitsemäs ottelu mestaruudesta pelattaisiin lauantaina Kuopiossa.

– Emme olleet henkisesti emmekä fyysisesti valmiita tänään. Tauon jälkeen löytyi ryhtiä Hännisen johdolla, mutta ei riittänyt, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Jiri Hänninen teki vieraille 19 pistettä, niistä peräti 12 tuli VaLePan voittamassa kolmannessa erässä. Sakari Mäkinen teki 12, mutta kolmanneksi tehokkain Matias Tihumäki teki vain kuusi pistettä.