Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golf-tähti Mikko Korhonen palkkasi mentaalivalmentajan: "Sellainen olo, että tekisi hyvää pallotella vähän ajatuksia ammattilaisen kanssa"

Golfin huipputasolla jo pitkään pelannut Mikko Korhonen hakee uusia vinkkejä valmentautumiseen ja valmistautumiseen. Korhonen on palkannut mentaalivalmentajakseen Katja Pasasen, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa naisgolfari Matilda Castrenin kanssa.

Korhonen kuvaa, kuinka pari viime vuotta ovat olleet kokeneelle huippupelaajallekin niin poikkeuksellisia ja kuormittavia, että henkinen valmennus tuli mieleen.

– Nyt alkoi tulla sellainen olo, että tekisi hyvää pallotella vähän ajatuksia ammattilaisen kanssa. Ensin tuli korona, joka muutti kiertueella arkea todella paljon, ja sen perään Ukrainassa syttyi sota. Niiden myötä henkinen jaksaminen on ollut vähän koetuksella, ja samaan aikaan pitäisi olla huippu-urheilija. Kentällä ei voi miettiä ylimääräisiä asioita tai murheita, vaan on pystyttävä keskittymään omaan suoritukseen, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Korhosen mukaan kisareissuilla huomaa, kuinka paljon sota Ukrainassa puhututtaa ja mietityttää ihmisiä ympäri maailman. Hän korostaa, että tiedostaa olevansa etuoikeutetussa asemassa, eikä tarkoituksena ole valittaa.

– Monelta on esimerkiksi mennyt koronan takia työt, mutta itse olen onneksi saanut töitä tehdä. Mutta kyllä tämänhetkinen maailmantilanne rassaa.

– Ehkä tavoitteena on vain vähän muuttaa omaa ajattelua ja löytää vaihtoehtoisia tapoja suhtautua omaan peliin, tilanteeseen ja elämään. On hedelmällistä ja pysäyttävää, kun valmentaja kyseenalaistaakin kaiken ja esittää kysymyksiä, jotka pakottavat näkemään asiat eri vinkkelistä.