Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markus Ruusu siirtyy Jukurien maalille – Oskars Batna ja Niklas Peltomäki jatkavat joukkueessa

Jukurit julkaisi kevään ensimmäiset sopimukset. Puolustaja Jaakko Haarti ei jatka mikkeliläisseurassa.

Mikkelin Jukurit julkisti kevään ensimmäisen uuden pelaajasopimuksen, kun maalivahti Markus Ruusu siirtyy Jukureihin kaksivuotisella sopimuksella. 24-vuotias Ruusu pelasi kuluneella kaudella Liigaa JYPissä sekä Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla IF Troja-Ljugbyssä.

Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo, että Ruusun kanssa keskusteltiin mahdollisesta siirrosta jo kesken kuluneen kauden.

– Asiat eivät tuolloin johtaneet sopimukseen. Sen myötä meillä oli kuitenkin pohja jo valmiina ja oli helppo päästä yhteisymmärrykseen. Markus tulee ensi kaudella varmasti haastamaan Oskaria (Salminen), Hakkarainen toteaa Jukurien tiedotteessa.

Jyväskylästä kotoisin oleva Ruusu on edustanut Liiga-urallaan JYPin lisäksi HIFK:ta ja Ilvestä.

– Olen erittäin innoissani tulevasta, sillä olen kuullut pelkkää hyvää Jukureista. Joukkueella on hieno kausi alla, ja on hienoa päästä mukaan tuohon tarinaan. Mikkelissä on hyvä meininki päällä, ja uskon että pystymme menestymään, maalivahti iloitsee Jukurien tiedotteen mukaan.

Ruusun tavoite on tehdä lopullinen läpimurto sarjan eliittiin.

– Arki on Mikkelissä erittäin laadukasta, ja se vie varmasti pelaajana eteenpäin. Haluan päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja viedä sitä kautta joukkuetta kohti menestystä. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen, hän toteaa.

Jukurit julkaisi myös kaksi jatkosopimusta, kun kesken viime kauden joukkueeseen liittyneet Niklas Peltomäki ja Oskars Batna jatkavat seurassa myös ensi kaudella.

Ranskan pääsarjasta Angletin joukkueesta Mikkeliin lokakuussa saapunut Batna jatkaa Jukureissa yksivuotisella sopimuksella.

Batna kertoo odottavansa ensi kaudelta entistä enemmän menestystä.

– Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen kauteeni Jukureissa. Täällä on hyvä organisaatio, ja fanit ovat mahtavia. Viime kauden menestys toi myös paikan CHL:ään, ja se on tietenkin iso askel eteenpäin. Se onkin yksi syy, miksi halusin jatkaa Jukureissa myös ensi kaudella. Aion jatkaa pelaamisesta nauttimista mahtavan joukkueen ja upeiden fanien kanssa.

SaiPasta helmikuussa siirtynyt Peltomäki jatkaa seurassa kaksi seuraavaa kautta.

Peltomäki kokee, että Jukurit on hänelle paras paikka kehittyä.

– Olen pystynyt viemään omaa peliäni eteenpäin jo tässä lyhyessä ajassa, ja siksi odotan myös ensi kautta. Vaikka kulunut kausi päättyi pettymykseen pudotuspeleissä, uskon, että se jätti hyvän näläntunteen ensi kauteen. Silloin olemme entistä kokeneempia ja vahvempia.

Jukurit tiedottaa myös, että puolustaja Jaakko Haartin ensi vuoden kattava pelaajasopimus on purettu.