Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mixu Paatelaisen HIFK-debyytti päättyi tappioon

Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana 2011–2015 toiminut Mixu Paatelainen, 55, aloitti työnsä HIFK:n valmentajana jalkapalloliigassa tappiolla Hakaa vastaan. Kotijoukkue Haka löi HIFK:n 2–1 (1–1).

Paatelaisen pelaajaura alkoi nimenomaan Hakassa vuosina 1985–1987.

– Kyllä oli nostalginen olo. Silloin oli mustavalkoinen tv ja mentiin hevosilla. Haka oli nyt tyly isäntä. Äitini oli moderni fani, sillä hän lupasi kannattaa molempia joukkueita, sanoi Paatelainen.

HIFK aloitti terävästi, sillä Wilson Kamavuaka teki yhdeksännellä minuutilla avausmaalin helpohkosti. Hakan Lee Erwin tasoitti suoraan vapaapotkusta 19. minuutilla. Vain viisi minuuttia vaihdosta tulonsa jälkeen Stavros Zarokostas laukoi näyttävästi voittomaalin 62. minuutilla.

– Haka teki hienon voittomaalin. Tämä oli tosi aikaista, sillä meillä oli takana vain kaksi harjoitusta. Paljon on tehtävää. Pelasimme ajoittain hyvin, mutta emme riittävästi, Paatelainen jatkoi.

Haka on sarjakakkosena ja HIFK -jumbona.

– Mixu tietää, mitä tekee. Olen joskus lanseerannut, että se on sama, kun joukkue pelaa ilman itseluottamusta kuin laulaja laulaa ilman ääntä, sanoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Paatelainen valmensi maajoukkuetta Espanjan Gijonin ihmeessä vuonna 2013, ja Tainio oli silloin pelaamassa.